Posle DVE HILJADE godina počeo RAT između Jevreja: Netanjahu PROTIV Soroša, a jedan PLAN je pokrenuo sve

04.02.2018. 19:49
Piše:
Srbija Danas/fakti.org
Džamija Al Aksa / Izvor: Profimedia
Izraelski premijer raskrinkao milijardera

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu optužio je jevrejskog milijardera Džordža Soroša da stoji iza kampanje protesta protiv izraelskog plana o deportaciji hiljada afričkih migranata.

Anastasijadis ponovo izabran za predsednika Kipra: Odneo pobedu sa 55,9 odsto glasova

ŠPIJUN osuđen na šest godina zatvora: Sastajao se sa stranim agentima i odavao TAJNE NUKLEARNOG PROGRAMA

Netanjahu je na sednici vlade rekao da "Soroš takođe finansira protest", kao i da je "(bivši predsednik SAD Barak) Obama proterao dva miliona infiltratora i oni nisu rekli ništa".

Liberman, Netanjahu / Izvor: Profimedia

Izraelski premijer je tako odgovorio na komentar ministra iz svoje konzervativne partije Likud Ofira Akunisa koji je rekao da ekstremni levičari protestuju protiv proterivanja, a da ih finansiraju evropske zemlje.

Izraelski mediji podsećaju da je premijer Mađarske Viktor Orban vodio kampanju protiv Soroša, optužujući ga da koristi "svoje bogatstvo, moć i uticaj i mrežu nevladinih organizacija da naseli milione migranata u Mađarsku i Evropsku uniju".

Izraelska uprava za stanovništvo i imigraciju jutros je počela da uručuje obaveštanja o deportacijama hiljadama migranata iz Eritreje i Sudana.

Moskva u KOLAPSU! Grad pogodila ARKTIČKA INVAZIJA, sneg i led OKOVAO rusku prestonicu, IMA MRTVIH (FOTO/VIDEO)

Obaveštenja se sada daju samo neoženjenim muškarcima bez dece koji pokušavaju da obnove svoje vize, a što moraju da čine svaka dva meseca. Oni moraju da napuste Izrael u roku od dva meseca ili će biti uhapšeni.

Izraelski aktivisti za ljudska prava i jevrejske zajednice u SAD oštro su kritikovali plan deportacije.

Džordž Soroš / Izvor: Profimedia

Desetine izraelskih eksperata za međunarodno pravo apelovale su na vrhovnog tužioca Avišaja Mandelblita da ponovo razmotri odluku o odobrenju plana deportacije.

Dvadeset pet akademika napisalo je da ideja o deportaciji krši odredbe međunarodnog prava kojima se zabranjuje proterivanje ljudi u državu u kojoj mogu da se suoče s progonom, mučenjem i nehumanim odnosom.

NATO piloti su profesionalni, a ruski prave ŠOU: Da li je to ZAISTA TAKO, video snimci ne lažu

Oni su optužili vlasti da ne vode računa i sistematski odbijaju zahteve za azilom.

U Izraelu, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, trenutno ima oko 38.000 afričkih migranata i onih koji traže azil, a 72 posto si Eritrejci i 20 odsto Sudanci.

 

Piše:
Srbija Danas/fakti.org
04.02.2018. 19:49
Pogledajte više