Priča koja je potresla svet: Spasila se od smrti držeći se za beživotno telo majke (FOTO)

31.08.2017. 11:02
Piše:
Srbija Danas/ Jutarnji.hr
1 / Izvor: Foto: Facebook
Tragedija u Teksasu

Priča o devojčici koju su spasioci pronašli kako se čvrsto pridržava za telo svoje majke, koja se utopila u bujici u teksaškom gradu Bemontu, jedna je od najdirljivijih koja je proizašla nakon što je uragan Harvi poharao Teksas. Iako su prvobitne informacije govorile da je reč o 18-mesečnom detetu, otkriveno je da se zapravo radi o trogodišnjoj Džordin Grejs, ćerki medicinske sestre Kolet Solser (41).

Leteći radar iznad koreje: Ovo je NASMRTONOSNIJI RUSKI AVION za koji nikad niste ni čuli (FOTO)

KINESKA ARMIJA PRETI! Nećemo dozvoliti rat na svom pragu!

Njih dve su se našle u klopci. Kolet je vozila deonicom autoputa na kojoj je nivo vode izrazito brzo rastao, a onda je skrenula na parking i sa detetom u naručju pokušala pešice da nađe put do sigurnog tla. No, voda je bila jača i odvukla ih je u kanal. Kolet nije dugo izdržala, a malena Džordin se za nju čvrsto uhvatila i mrtvo telo njene majke ju je u na kraju spasilo.

Neko ih je, još dok su bile na parkingu, uočio i alarmirao spasioce koji krenuli da ih traže čamcem. U jednom trenutku su ugledali maleni ružičasti ruksak kako viri iznad površine blatnjave vode. Bila je to Džordin koja je sva drhtala od promrzlina, držeći se za majku. Odmah su ih obe izvukli, ali Kolet je već bila izdahnula.

- Mama se samo pomolila, kratko je izustila devojčica, koju su prebacili u bolnicu u Bemontu, gde se uspešno oporavlja.

O njoj će brigu preuzeti tetka Antoanet Logan.

- Džordin mi je rekla da su u toj prljavoj vodi bili prilično dugo. Strašno je što joj je mama umrla, ali pravo je čudo što je ona preživela, izjavila je Logan.

Tragedija koja je zadesila devojčicu potresla je čitavu zajednicu, posebno rodbinu preminule Kolet, među kojima su pretežno medicinski radnici i vojni veterani, a svi su se držali zajedno i živeli jedni u blizini drugih.

I pokojna majka preminule Kolet bila je medicinska sestra, a i spomenuta Antoanet Logan takođe radi u bolnici.

- Cela naša porodica služi svojoj zajednici i jako se ponosimo time, govori Antoanet, koja svoju sestru Kolet opisuje kao brižnu majku koja je volela da putuje, da gleda gastro emisije na televiziji, da slušati muziku... U Bemont se s kćerkicom vraćala iz Hjustona, u koji je prije nekoliko dana otišla na koncert Eda Shirana. Svoje bližnje je preko društvenih mreža i SMS poruka obaveštavala o tome kako pokušava da pobegnu od poplava, a onda su tokom utorka poruke naglo prestale da stižu.

- Svi smo u potpunom šoku. Za ovakve stvari mislite da se događaju nekome drugom, negde daleko, ne ovde i ne nama, izjavila je rođaka preminule Kolet Venesa koja ističe da je sada najvažnije posvetiti se malenoj Džordin koja je, kako kaže, prošla kroz nešto što niko ne bi trebao da iskusi.

- Džordin je jedina curica u svojoj generaciji u celoj našoj porodici, svi imamo samo sinove. Ona je naše posebno malo čudo, rekla je Silvija Alison (24), još jedna rođaka.

- Teško mi je sve ovo, dodala je.

- Ovo nas je sve dotuklo u bolnici, rekao je Majkl Labuf, stari prijatelj preminule Kolet, koji je sa njom dugi niz godina zajedno radio u bolničkom centru u Port Arturu.

- Kad bi se ona nasmešila, kao da je netko svetlo upalio u sobi, tako je to izgledalo. Nikad je nisam vidio u lošem raspoloženju, a nije da joj je bilo lako u životu. Svi su je voleli, dodao je Labuf.

Kaže da su i on i drugi kolege sa Kolet razmenjivali poruke, ali u utorak je sve stalo.

- Poruke su jednostavno prestale da stižu..., zaključio je Labuf.

Piše:
Srbija Danas/ Jutarnji.hr
31.08.2017. 11:02
Pogledajte više