PRONAĐENA ODSEČENA GLAVA! Ćerka brutalno izmasakrirala sekirom i noževima majku, penzionisanu medicinsku sestru

20.07.2021. 19:39
Piše:
Srbija Danas
Forenzicari / Izvor: Profimedia
Zastrašujući zločin uznemirio je ceo grad

Glava penzionisane medicinske sestre (65) pronađena je u plastičnoj vreći "nakon što ju je ćerka (39) nasmrt izbola nožem i isekla telo".

Fakultet društvenih nauka zbog velikog interesovanja proširio kvote za upis na Digitalnim medijima i komunikacijama

Fakultet društvenih nauka zbog velikog interesovanja proširio kvote za upis na Digitalnim medijima i komunikacijama

NAREĐENA MOBILIZACIJA, RUSI UKOPAVAJU TENKOVE NA GRANICI! Rezervisti dignuti na noge, kreće njih 20.000!

NAREĐENA MOBILIZACIJA, RUSI UKOPAVAJU TENKOVE NA GRANICI! Rezervisti dignuti na noge, kreće njih 20.000!

DRAMATIČAN SNIMAK IZ KABULA: Dok se predsednik Avganistana moli, blizu njegove palate padaju rakete (VIDEO)

DRAMATIČAN SNIMAK IZ KABULA: Dok se predsednik Avganistana moli, blizu njegove palate padaju rakete (VIDEO)

Žena je nožem nasmrt izbola majku, isekla njen leš i odložila delove tela, uključujući glavu u kesama za smeće, a potom ih bacila pored reke, samo nekoliko sati nakon pokušaja da u požaru ubije svog brata, čulo se danas na sudu.

Lusi Foks (39) optužena je za ubistvo svoje majke Džudi Foks (65), penzionisane medicinske sestre, u kuhinji svog doma u Šifnalu, okrugu Šrop, tokom pomahnitalog napada 12. juna prošle godine.

Potom je koristila majčinu bankovnu karticu da bi kupila gotov obrok, viski i kese za smeće - u kojima je kasnije odlagala delove tela svoje majke, rečeno je porotnicima.

engleska policija / Izvor: Profimedia/ilustracija

Na Sudu se čulo da je Foks raskomadala telo pre nego što je ostatke bacila u šikare po šumi blizu reke Severn i klisure Ajronbridž u ​​Kolportu. Trup i ruke Džudi Foks još uvek nisu pronađeni.

Policijski službenici otkrili su odsečenu glavu gospođe Foks u plastičnoj vrećici četiri nedelje kasnije, 10. jula, pre nego što su pronašli druge delove tela razbacane po tom području u nekoliko kesa za smeće.

Foks je optužena za ubistvo i podmetanje požara sa namerom da ugrozi život nakon što je priznala zločine kada je uhapšena - ali je Krunski sud u Stafordu saopštio da nije sposobna da joj se sudi u ponedeljak.

Sada neće biti suđenja i to će biti saslušanje za utvrđivanje činjenica, gde će porota morati samo da odluči šta je ta osoba radila, ali ne i motiv ili njeno duševno stanje u to vreme.

Mesto zločina / Izvor: Profimedia

Kao rezultat toga, Foks sada ne može biti proglašena krivom za ubistvo i podmetanje požara - ali nakon presude porote, sudija bi mogao da odluči da osumnjičena treba da ode u bolnicu na neodređeno vreme presudom koja se naziva odlaganje.

Sudija Kristina Montgomeri rekla je da će od porotnika suda biti zatraženo da odluče da li mogu biti sigurni da je Foks ubila svoju majku. Otvarajući slučaj, tužilac Kevin Hegarti rekao je da je Foks kupila dva noža iz prodavnice Danelm pre nego što se odvezla do majčine kuće, gde ju je izbola nožem.

Kasnije je zapalila otirač na vratima u pokušaju da ubije svog brata i priznala oba krivična dela kada je uhapšena, rečeno je poroti.

Policija je pozvana na posed nakon što je izbio požar, ali nije bilo traga od gospođe Foks koja je radila kao medicinska sestra u lokalnim novinama "Ekpress & Star" i "Shropshire Star".

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Na Sudu se čulo da je kuhinja bila prekrivena krvlju, isprskanom po plafonu, zidovima, fiokama ormana i zadnjim vratima, što je navelo policijsku potragu za vlasnikom kuće. Sud je naveo da su u blizini pronađeni čekić, testere i sekira, kao i dva noža.

- Gde je bila? Samo Lusi Foks je znala. Tužilaštvo će od vas tražiti da zaključite da je Lusi Foks ubila svoju majku, niko više nije video Džudi Foks - rekao je Hegarti, piše Daily Mail.

- Policija je nastavila pretragu i pretražila je područje uz reku Severn, a prvi ostaci pronađeni su oko 10.30 ujutro 10. jula. Potraga je nastavljena tokom tog dana i narednih dana. Sva otkrića su bila na istom području. U šikari je bila skrivena torba u kojoj je bila odsečena glava Džudi Foks. Područje je bilo podvrgnuto vrlo pažljivoj pretrazi - pronađena su ramena, dve noge i fragmenti kože i desna dojka. Pregledao ih je forenzički patolog, otkrio je da su segmenti dojke i ramena pokazali prisustvo uboda nožem. Ubodne povrede mogle su biti nanete kada je napadnuta Džudi Foks, ali su mogle biti nanete i kada je Džudi Foks raskomadana. Ali zamoliću vas da imate na umu da je Lusi Foks bila naoružana nožem i ubila majku. Sigurno je ubila majku izbovši je nožem. Nije bilo druge svrhe noža. Kada je ušla u kuću, bila je naoružana najmanje jednim nožem i bila je spremna da izbode svoju majku. Danas torzo i ruke još uvek nedostaju. Delovi koji su pronađeni pokazali su različite nivoe propadanja i izgubljeni su zbog raspadanja. Dakle, u nedostatku većeg dela njenog tela, posao forenzičkog patologa u otkrivanju uzroka smrti bio je utoliko teži. Ne može dati uzrok smrti. Ipak, potvrđeno je da je u pitanju glava Džudi Foks pregledom zubnih delova. Dakle, kažemo da dokazi pokazuju da je Lusi Foks ubila svoju majku. Ušla je u kuću noseći najmanje jedan nož i ubila majku u kuhinji. Količina krvi u kuhinji u poređenju sa odsustvom u drugim delovima kuće pokazuje da je tu ona ubijena. Tada je isečena, a zatim je bačena. Dokazi će takođe pokazati da je pre dolaska Lusi Foks posetila Kolport i bila u blizini mesta gde je pronađeno telo njene majke. Posetila je Kolport u subotu u 4 sata ujutro, pa je pitanje zašto je izašla iz majčine kuće i otišla u područje gde su pronađeni posmrtni ostaci njene majke. Odgovor je da je Lusi Foks odlučila gde će odneti majku i krenula na put. Nakon što je ubila majku, tamo ju je i odnela. Rekla je policiji da je na kućnom pragu ubila majku i da je pokušala da ubije svog brata i postoje dokazi da je zapalila prostirku na vratima - zaključio je Hegarti.

Piše:
Srbija Danas
20.07.2021. 19:39
Pogledajte više