PUTIN UPUTIO SAUČEŠĆE EGIPTU: Ponudio je pomoć porodicama poginulih (FOTO)

12.12.2016. 10:12
Piše:
Tanjug
Vladimir Putin prilikom intervjua za Itar Tas S, 23.11.2014. / Izvor: Profimedia
Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je u nedelju telegram saučešća egipatskom predsedniku Abdelu Fatahu al-Sisiju povodom terorističkog napada u koptskoj katedrali u Kairu.

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je u nedelju telegram saučešća egipatskom predsedniku Abdelu Fatahu al-Sisiju povodom terorističkog napada u koptskoj katedrali u Kairu, u kojem je stradalo najmanje 25 osoba, dok je povređeno 49.

- Šokiran sam terorističkim napadom u Kairu. Najžalosnije je što su žene i deca među stradalima - naveo je Putin u telegramu. 

TUNEL SMRTI ODNEO NOVE ŽRTVE: Pronađena četiri tela!

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ruski predsednik ocenio je da je ta tragedija još jedan dokaz da su potrebni "odlučni zajednički napori" da se iskoreni međunarodni terorizam koji, kako je naveo, seje smrt i uništenje, i pokušava da ugrozi mir i slogu među pripadnicima različitih veroispovesti.  On je ponovio da je Rusija spremna da nastavi da blisko sarađuje sa Egiptom u borbi protiv terorizma, preneo je Tas.  Putin je izrazio saučešće i ponudio podršku porodicama žrtava, a ranjenima poželeo što brži oporavak. 

Muslimanska braća / Izvor: Profimedia/ilustracija

Egipastka državna televizija ranije danas javila je da je u eksploziji u koptskoj katedrali u Kairu ubijeno najmanje 25 osoba, većinom žena, a ranjeno 49.  Bezbednosni izvori rekli su Rojtersu da je među ubijenima i najmanje šestoro dece. Niko još nije preuzeo odgovornost za eksploziju, mada pristalice Islamske države pozdravljaju napad na društvenim mrežama, navela je britanska agencija. AP je naveo da jučerašnja eksplozija ima obeležja napada islamskih ekstremista koji se bore protiv vlade predsednika Abdel-Fataha el-Sisija.

UHAPŠEN SIN BIVŠEG PREDSEDNIKA EGIPTA! Moguća i smrtna presuda

Abdel Fatah Al Sisi / Izvor: Reuters

El-Sisi je, kao ministar odbrane, u julu 2013. predvodio svrgavanje islamističkog predsednika Mohameda Morsija, a islamski ekstremisti su, kao odgovor, počeli talas napada na bezbednosne snage i hrišćane.

Piše:
Tanjug
12.12.2016. 10:12
Pogledajte više