"Reci šefu da je MISIJA IZVRŠENA": Krivac za ubistvo Kašogija u SAMOM VRHU Saudijske Arabije (VIDEO)

14.11.2018. 09:53
Piše:
Tanjug
Mohamed bin Salman / Izvor: Profimedia/ilustracija
Nedugo nakon ubistva novinara Džamala Kašogija u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, član saudijskog odreda ubica nazvao je nadređenog i rekao mu "reci svom šefu" da su operativci izvršili svoju misiju, piše "Njujork tajms".

Iako ime princa nije pomenuto, američki obaveštajci veruju da je "šef" u stvari saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman.

NOVA MODIFIKACIJA RUSKOG BOMBARDERA: Su-24MP može da onesposobi čitave sisteme PVO (VIDEO)

Maher Abdulaziz Mutreb, jedan od 15 Saudijaca poslatih u Istanbul da napadne Kašogija u konzulatu, obavio je telefonski razgovor na arapskom jeziku.

Mutreb je oficir za bezbednost i često putuje s Bin Salmanom.

Turski obaveštajci smatraju da je telefonski poziv upućen jednom od Bin Salmanovih bliskih pomoćnika. 

MOĆ CRVENOG ZMAJA: Kina po prvi put prikazala nove projektile u J-20 STELT AVIONIMA! (VIDEO)

- Ovakav telefonski poziv je nešto najbliže nepobitnom dokazu do kojeg možete da dođete - rekao je bivši pripadnik CIA Brus Ridel, koji je sada član Instituta Brukings.

Džamal Kašogi / Izvor: Profimedia

Saudijski zvaničnici negirali su da je prestolonaslednik imao bilo kakva saznanja o ubistvu Kašogija.

Povodom Mutrebovih reči "kaži svom šefu", u saudijskom saopštenju je navedeno da je Turska dozvolila njihovim obaveštajnim službama da preslušaju snimak i "u tom trenutku nije bilo nikakvih referenci na pomenutu frazu u snimku", naveo je "Njujork tajms".

Kako je potonuo PONOS NORVEŠKE RATNE MORNARICE? Tanker porazio ubitačni NATO razarač BRUTALNIH KARAKTERISTIKA (INFOGRAFIKA)

Kašogi je ubijen 2. oktobra u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, nakon što je došao u njega radi dobijanja dozvole za brak.

 

Piše:
Tanjug
14.11.2018. 09:53
Pogledajte više