SIRIJA: Pogledajte kako RUSI uništavaju teroriste! (FOTO/VIDEO)

08.08.2016. 10:39
Piše:
Srbija Danas/Sputnik
Teroristi u Siriji / Izvor: Profimedia
U nedelju su rusko i sirijsko ratno vazduhoplostvo bacili velike količine bombi na grad Idlib, uporište terorističke organizacije Al Nusra Front, jedan dan nakon što su pobunjenici iz ekstremnih islamističkih organizacija probili obruč oko Alepa.

U nedelju su ruske i sirijske snage započele kampanju žestokog bombardovanja Idliba, nedaleko od Alepa koji je postao kritična tačka sukoba između sirijske vojske i pobunjenika. Napadi su došli nakon proboja militanata kroz obruč oko Alepa i uspešnog zauzimanja nekoliko ključnih strateških tačaka, uključujući više vojnih akademija i artiljerijskih baza.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Pobeda pobunjenika se čini da je kratkog daha zbog intenziviranja kampanje ruskog bombardovanja u i oko grada Alepa, sa iskorenjivanjem terorističkih organizacija na tom području kao krajnjim ciljem.

BITKA ZA ALEP NE PRESTAJE: Da li Al Nusra slabi ili jača? (FOTO)

Snage koje su se probile kroz opsadu su bile predvođene Osvajačkom armijom, koja je sastavljena od desetina različitih pobunjeničkih grupa uvezanih od strane Al Nusra Fronta, koji je ove nedelje negirao svoj podređeni položaj Al Kaidi, u nadi da će tim potezom privući veću podršku iz Vašingtona u borbi protiv sirijskog predsednika Asada i nasilne islamističke grupe Ahrar Al Šam koja je poznata po nediskriminativnim napadima na civile.

OPASNO: Islamisti oteli AMERIČKO ORUŽJE!

Al Nusra Front je koristila grad Idlib kao odskočnu dasku za borbu protiv sirijskih vladinih snaga u Alepu od kontraofanzive koja je počela prošlog vikenda. Grad se nalazi samo 64 kilometra od Alepa, i najbliži je veći grad.

POTPUNI PORAZ: Sirijska vojska ubila DESETINE MILITANATA u ZASEDI!

Intenzivnija kampanja bombardovanja kao odgovor na slom opsade počela je u nedelju u Alepu kada su ruski avioni ciljali artiljerijsku školu.

Vazdušni udari na Alep imaju svrhu da unište teroriste povezane sa Al Kaidom i dolaze uporedo sa bombardovanjima Idliba u nedelju uveče. Oni su od izuzetnog značaja za povratak balansa na sirijske frontove i put ka stabilnosti čitave države.

 

Piše:
Srbija Danas/Sputnik
08.08.2016. 10:39
Pogledajte više