DVOJICA POLITIČARA TRAŽE HITNU ODMAZDU: Najradije bi da Izrael sravni Iran sa zemljom!

14.04.2024. 17:17
Piše:
Tanjug
Izraelska vojska / Izvor: Profimedia
Zahtevaju snažne udare

Dvojica najtvrdokornijih krajnje desničarskih ministara izraelske vlade, ministar finansija Bezalel Smotrič i ministar za nacionalnu bezbednost Itamar Ben Gvir, pozvali su danas na snažan odgovor na napad iranskih dronova i raketa na Izrael.

Smotrič je pozvao na odgovor Izraela koji će "odjeknuti širom Bliskog istoka", a Ben Gvir je rekao da odgovor Izraela ne sme biti "slab", preneo je Si-En-En (CNN). Smotrič je rekao da će Izrael, ukoliko bude oklevao, dovesti sebe u egzistencijalnu opasnost.

Itamar Ben Gvir / Izvor: Profimedia

Smotrič je u video objavi ocenio da će Izrael pobediti ako njegov odgovor bude odjeknuo na Bliskom istoku za generacije koje dolaze.

Ben Gvir je rekao da su "koncepti obuzdavanja i proporcionalnosti" nestali 7. oktobra kada je  Hamas napao jug Izraela. Ni Smotrič ni Ben Gvir nisu članovi izraelskog ratnog kabineta.

Izraelska vojska / Izvor: Profimedia

Iran je tokom noći izvršio napad na Izrael kao odmazdu zbog napada 1. aprila na iranski konzulat u Damasku za koji krive Izrael. Teheran je danas upozorio da će ponovo izvesti snažniji napad ukoliko Izrael ili SAD uzvrate na sinoćnji napad.

 

Piše:
Tanjug
14.04.2024. 17:17
Pogledajte više