STRATEŠKI "MEDVED" RAZVALIO "NEPRIJATELJA": Moćni bombarderi JOŠ JEDNOM POKAZALI zašto je Rusija NEDODIRLJIVA (VIDEO)

12.02.2019. 09:40
Piše:
Srbija Danas/Pravda
Tu-95 / Izvor: Profimedia/ilustracija
Ruski strateški bombarderi Tu-95MS izvršili su raketni napad na "neprijateljske" zemaljske objekte u nekoliko ruskih regiona tokom vojne vežbe, saopštila je novinarima u ponedeljak novinska služba ruskog Ministarstva odbrane.

- Posade na dalekom dometu obavljale su zadatke u vezi sa pregrupisavanjem, punjenjem goriva u vazduhu i obavljanjem raketnog napada na neprijateljske objekte tokom glavne faze vežbi - saopštila je služba za novinare.

KATASTROFALNA NESREĆA: Srušio se vojni helikopter u Istanbulu, ima poginulih (VIDEO)

U pres službi je precizirano da je u letove za obuku bilo uključeno i do 10 posada strateških bombardera i aviona tankera. U vežbi su učestvovali i piloti i vazdušni navigatori koji su završili školovanje na vojnim obrazovnim ustanovama u periodu 2016-2017. Zamenik komandanta jedinice za dalekometnu avijaciju, pukovnik Andrej Mališev, primetio je, kako navodi Ministarstvo odbrane, da se letovi obavljaju na teritoriji nekoliko regiona zapadnog i centralnog vojnog okruga, sa temperaturnim promenama, tokom teških padavina i drugih faktora u teškim vremenskim uslovima.

Tu-95MS je izvršio letove sa aerodroma Engels u Saratovskoj oblasti. Ovi strateški bombarderi dugog dometa su prema NATO klasifikaciji nazvani "Bear" - Medved.

BONUS VIDEO: Ovo su NAJOPASNIJI avioni današnjice

 

Piše:
Srbija Danas/Pravda
12.02.2019. 09:40
Pogledajte više