SUMNJIVA SMRT U HURGADI Britanski par umro je tokom letovanja, a rezultati autopsije samo su PRODUBILI MISTERIJU

18.09.2018. 18:51
Piše:
Srbija Danas
Hurgada / Izvor: Foto: Profimedia/Ilustracija/Youtube/PrintScreen/Original Jedi Watching
Patološki nalazi nisu mogli da utvrde tačan uzrok smrti

Misterija u vezi sa smrću britanskog para u poznatom letovalištu u Hurgadi u Egiptu produbljena se nakon što je autopsija rađena u Velikoj Britaniji otkrila da ešerihija koli možda nije razlog njihove smrti.

Džon i Suzan Kuper umrli su 21. Augusta u Stajgenberger Akva Medžik hotelu u popularnom letovalištu na Crvenom moru. Forenzički pregledi egipatskih vlasti utvrdili su da je uzrok smrti povezan sa bakterijom ešerišija koli, ali je njihova ćerka Keli Ormerod izjavila je da se "nešto sumnjivo dešava", posebno što se njeni roditelji nisu žalili na zdravstvene probleme pre odmora.

Pravni tim porodice oglasio se saopštenjem u vezi rezultata autopsije sprovedene u Velikoj Britaniji.   

- Potvrđujemo da je autopsija izvršena na telima Džona i Suzan Kuper. Nažalost, bez obzira na kontradiktorne tvrdnje egipatskih vlasti, rezultati autopsije bili su nedovoljni, a patolog nije bio u stanju da utvrdi mogući uzrok smrti u oba slučaja – navodi se u saopštenju i dodaje da će biti izvršena dalja toksikološka istraživanja.   

Ćerka misteriozno nastradalog para Keli Ormerod (40) ranije je rekla da nema poverenja u egipatske vlasti, koje su objavile da su njihovi pregledi pokazali da je Džon Kuper (69) pretrpeo akutnu infekciju creva izazvanu ešerihijom koli. Njihova ispitivanja pokazala su da je Suzan Kuper (63) umrla od komplikacija vezanih za infekciju, koja je verovatno bila prouzrokovana ešerihijom koli. 

Takođe njihovi nalazi pokazali su da ostali testovi vazduha i vode u hotelu nisu pokazali ništa neobično.

Zbog smrti Britanaca iz hotela u kom su bili smešteni bilo je evakuisano 300 turista.

 

Piše:
Srbija Danas
18.09.2018. 18:51
Pogledajte više