SVETSKI RAT SVE IZVESNIJI!!! TRAMP razmatra NAPAD NA KOREJU!

29.08.2017. 14:23
Piše:
Politico
Raketni napad / Izvor: Profimedia
Bela kuća saopštila je danas da su "sve opcije na stolu" u vezi sa Severnom Korejom

Poslednji testovi severnokorejskih balističkih raketa "pokazali su sav prezir prema  susedima i međunarodnoj zajednici", rekao je predsednik Donald Trump u izjavi objavljenoj u utorak ujutru, ponavljajući svoju pretnju da su "sve opcije na stolu".

Ako izbije NUKLEARNI RAT, Donalda Trampa će SPASITI ovaj AVION (VIDEO)

Amerika spremna za NUKLEARNI NAPAD na Kinu?! Čeka se samo Trampova naredba!

"Svet je primio najnoviju poruku Severne Koreje: ovaj režim je pokazao sav prezir prema susedima i međunarodnoj zajednici, ne poštujući ni minimalne standarde prihvatljivog međunarodnog ponašanja", navedeno je u Trumpovoj izjavi. "Pretnje i destabilizirajuće aktivnosti samo povećavaju izolaciju severnokorejskog režima u regionu i među svim narodima sveeta. Sve opcije su na stolu."

Sjedinjene Države i Japan su u potpunosti jedinstvene nakon najnovijeg testiranja balističkog projektila iz Severne Koreje, rekao je japanski premijer Šinzo Abe nakon 40-minutnog telefonskog razgovora sa Trampom.

Podatke o razgovoru dva državnika prvi je objavio  The Associated Press. Bela kuća nije objavila detalje razogovora predsednika sa japanskim premijerom u utorak ujutru.

Donald Tramp / Izvor: Profimedia

U najnovijem testiranju balističkih raketa Severna Koreja je poslala raketu srednjeg dometa ka Japanu. Ovo provokativno lansiranje bilo je usmereno na američko ostrvo Guam u Pacifiku. Tramp je, takođe, potvrdio svoju izjavu uperenu protiv Severne Koreje, kojom je pripretio da će Severna Koreja doživeti "vatru i besa kakvu svet nikada nije video" ako nastavi sa svojim provokativnim akcijama.

Abe je izjavio da su on i Trump bili u "potpunom saglasnosti" da najnovije lansiranje Severne Koreje treba da podstakne hitan sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

- Pozicije Japana i Sjedinjenih Država su potpuno jednake, rekao je japanski premijer.

- Predsednik Trump izrazio je svoju snažnu posvećenost odbrani Japana, rekavši da je "100 posto uz svoje saveznike".

Piše:
Politico
29.08.2017. 14:23
Pogledajte više