PRETUČEN, pa UDAVLJEN: Ubistvo trogodišnjaka ŠOKIRALO Škotsku, a onda je na Internetu OTKRIVEN jeziv trag (FOTO/VIDEO)

10.02.2018. 21:45
Piše:
Srbija Danas/ The Sun
Džejmi Kembel / Izvor: Foto: Facebook/Kimberley Mcphillips
Bio je tako mali

Džejmi Kembel, trogodišnjak, koga je Ričard Kit (11) stravično, u avgustu 1990. godine, prvo ga namamio, zatim udarao kamenjem i palicom, posle čega i udavio, vest je koja se vrtoglavo brzo prenela celom Škotskom i naišla na osudu svih. 

Međutim, tri godine od svirepog ubistva ovog trogodišnjaka, dogodio se još jedan skoro pa i identični krvavi horor koji je daleko više uzburkao javnost. Bilo je to ubistvo još jednog deteta, Džejmsa Bulgera.

Inače, ovaj drugi slučaj je daleko snažnije odjeknuo od prethodnog, što je u nekoj meri i povredilo porodicu Kembel, ali nisu zamerali jer im je bio jasan pakao kroz koje je prolazila porodica još jednog strahotno ubijenog deteta. 

Ono što se desilo u jednom trenutku, dodatno je oživelo stari bol, koji je mogao samo postajati sve veći i veći.

Porodica malog svirepo ubijenog dečaka počela je da preživljava ponovni užas, kada su na Fejsbuku naišli na fotografije njegovog ubice.

Naime, porodica Kembel bila je u šoku ranije ove nedelje nakon otkrivanja na Fejsbuku da je Kit živeo lagodno u Škotskoj pod nepromenjenim imenom i uživao u životu sa svojom devojkom.

Nakon toga, prva se oglasila i sestra ubijenog mladića koja je rekla: "Prosto mi se čini da nije pravedno što mu je dozvoljeno da bude preko Fejsbuka, sa javnim profilom gde porodica njegove žrtve može da vidi kako ima i uživa u 'novom' životu". 

UBISTVO I SAMOUBISTVO? Pronađena tela oca i dvoje male dece

- Znam da moja tetka i ujak i dalje tuguju svaki dan. Nikada neće preboleti gubitak Džejmija, osećaj je kao da ti neko udara šamar - nastavlja Kimberli.

Sestra ubijenog Džejmija, bila je u neku ruku i ljuta što se slučaj ubistva njenog brata umnogome zanemario i gotovo zaboravio. Istakla je da moze da zamisli kroz kakvu su golgotu i ti ljudi prošli, ali kako je rekla, i njena porodica je, takođe. 

Ona se obratila svojim prijateljima na društvenim mrežama kako bi skrenula pažnju na slučaj njenog, davno svirepo ubijenog brata, nakon čega je dobila na stotine poruka putem Fejsbuka. 

- Ne želim odmazdu ili nešto tome slično, samo mislim da mu treba dati nov identitet i zabraniti korišćenje društvenih mreža. Prosto znak pažnje i poštovanje ubijenog jeste sve što želimo - kaže Džejmijeva sestra.

ono

Shvatila da će tridesetu dočekati bez dece i muža i IZVRŠILA SAMOUBISTVO

Kit je najmlađa osoba koja je osuđena za ubistvo u Škotskoj, a za vreme njegovog četvorodnevnog suđenja, sudija je opisao njegov zločin kao "čisto zlo".

Meksiko: Ubio šestoro dece i ženu pa izvršio samoubistvo

Jedanaestogodišnjak je prvenstveno zatvoren na neodređeno vreme, nakon čega je osuđen za ubistvo. Osuđen je na osam godina zatvora u Kerelavovoj sigurnoj jedinici u Stivenstonu, Ajršir.

Kada je Džejmijev ubica izašao 1999. godine, Kimberli je napisala: "Kit je u biti zao i ne možete izlečiti zlo. Ne mogu da podnesem misao o tome kako slobodan šeta ulicama".

Piše:
Srbija Danas/ The Sun
10.02.2018. 21:45
Pogledajte više