TRAMP I HILARI SUPROTSTAVLJENI I OVAJ PUT: Ovo je još jedna tačka njihovog RAZMIMOILAŽENJA

19.09.2016. 21:05
Piše:
Tanjug
Donald Tramp / Izvor: Profimedia
I dok je njena poruka odisala "strpljivom" rešenošću, Tramp je pozvao na radikalne promene.

Posle serije napada eksplozivnim napravama u Njujorku i Nju Džersiju i napada nožem u Minesoti, republikanski i demokratski kandidati na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp i Hilari Klinton ponovo su pokazali različit pristup nacionalnoj bezbednosti.

Dok je Klintonova nastojala da pokaže "čvrstu ruku", Trampov pristup je bio "rekao sam vam" da će se to dogoditi.

PRE NJUJORŠKIH ZVANIČNIKA: Tramp prvi obavestio javnost o eksploziji! (FOTO)

Hilari Klinton / Izvor: Profimedia

- Ovo je realna pretnja ali takva je i naša rešenost- rekla je Klintonova koja je snimljena dok daje izjavu kod jednog hangara dok se pored nje vijore američke zastave i to još pre nego što se oglasio predsednik Barak Obama.

Bivša državna sekretarka je pored čvrstine nastojala da pokaže i znanje, pa je pomenula niz pitanja povezanih sa terorizmom, od radikalizacije do prikupljanja obaveštajnih podataka.

Amerikanci treba da odgovore rešenošću a vlada "pojačanim prikupljanjem podataka" kako bi se suprotstavili različitim zaverama, ocenila je Klintonova.

AMERIČKI NOVINAR TVRDI: Klintonovoj dani odbrojani, ima TUMOR na mozgu!

Donald Tramp / Izvor: Profimedia

Ona je podsetila i na svoju ulogu u Obaminoj odluci da ubije vođu Al Kaide Osamu bin Ladena i napomenula a će se danas sastati sa egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom al Sisijem kako bi razgovarali o "pretnji terorizma".

I dok je njena poruka odisala "strpljivom" rešenošću, Tramp je pozvao na radikalne promene.

On je nastojao da pokaže da su ovi najnovji napadi neizbežni rezultat slabe antiterorističke i imigiracione politike predsednika Obame i Klintonove.

"RUŽIČASTA" BUDUĆNOST: Evo kako Tramp zamišlja američku ekonomiju

Radikalni islamsiti u Londonu / Izvor: Profimedia

Tramp za svoju platformu nije uzeo podijum sa zastavama u pozadini već jutarnji program jedne televizije što je ponovo pokazalo koliko su važni mediji za njegovu kampanju.

- Naša zemlja je slaba. Mi dozvoljavamo desetinama hiljada ljudi da uđu. Ja sam govorio da to mora da prestane - rekao je Tramp televiziji Foks.

Osumnjičeni za napade u Njujorku i Nju Džersiju tokom vikenda, dvadeset osmogodišji Ahmad Kan Rahami, američki državljanin rođen u Avganistanu, koga je policija opisala kao "naoružanog i opasnog", ranjen je i uhapšen danas u dramatičnom oružanom okršaju sa policijom.

Piše:
Tanjug
19.09.2016. 21:05
Pogledajte više