TRAMPE IDI KUĆI! Šef Bele kuće odao počast ubijenima u sinagogi

31.10.2018. 09:32
Piše:
Tanjug
Donald Tramp / Izvor: Reuters
Po jedan kamen i jedan pupoljak bele ruže za svaku žrtvu - tako su predsednik SAD Donald Tramp i njegova supruga Melanija odali počast ubijenima u sinagogi u Pitsburgu

AP navodi da su, dok je Tramp juče odavao počast ispred sinagoge "Drvo života", demonstranti koji su se okupili u blizini dovikivali šefu Bele kuće da nije dobrodošao tu.

-Trampe, idi kući!, vikali su učesnici protesta održanog nedaleko od mesta gde je ubica Robert Bauers pucao i ubio 11 ljudi uz povike - Svi Jevreji moraju da umru.

AMERIČKI KONGRESMEN: Tramp ne može da ukine pravo na državljanstvo!

Agencija navodi da je ova emotivna, disonantna scena održava sve veće podele u američkoj naciji kojoj je Tramp na čelu, naciji obuzetoj nedeljom koju je obeležilo političko nasilje i mržnja, naciji koja juri ka neizvesnim izborima za Kongres na sredini predsedničkog mandata a koji bi mogli da promene smer Trampovog predsedavanja.

Donald Tramp / Izvor: Reuters

Navodi se da su prilikom odavanja počasti žrtvama masakra u sinagogi, odmah iza Trampa i sugrupe išli njegova ćerka Ivanka i zet Džered Kušner, koji su Jevreji.

Verenica ubijenog novinara pozvala Trampa da ne dozvoli zataškavanje njegovog ubistva

U blizini sinagoge nalazilo se položeno cveće, sveće i natpisi ispisani kredom, uključujući i mali kamen na kojem je stajao broj "6.000.011", što je broj ubijenih u Holokaustu uz žrtve iz Pitsburga.

Tramp i supruga su kasnije obišli ranjene iz napada koji se oporavljaju u Medicinskom centru Univerziteta u Pitsburgu, nakon čega je kolona vozila sa predsednikom SAD prošla pored nekoliko stotina demonstranata kod kojih je stajao transparent sa natpisom - Ti si kriv.

Pratite nas na našem Instagram nalogu.

 

Piše:
Tanjug
31.10.2018. 09:32
Pogledajte više