UBIJENA NOVINARKA AL DŽAZIRE NA ZADATKU: Mreža optužuje izraelske snage (VIDEO)

11.05.2022. 08:49
Piše:
Srbija Danas
Novinarka / Izvor: Foto: Printscreen/Youtube/Al Jazeera English
Novinarka Al Džazire Širin Abu Akleh ubijena je u sredu na Zapadnoj obali, objavila je mreža.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je ona ustreljena u glavu u Dženinu i proglašena je mrtvom u bolnici. Drugi novinar, Ali Al-Samudi, takođe je upucan i u stabilnom je stanju, saopštilo je ministarstvo.

Al Džazira je optužila izraelske bezbednosne snage za ubistvo Akleh.

- Izraelske snage su pucale u glavu Širin Abu Akleh dok je bila na zadatku u Dženinu - navela je mreža i dodala da je Abu Akleh nosila novinarski prsluk kada je pogođena.

Izraelske odbrambene snage su saopštile da su njihove bezbednosne snage delovale u toj oblasti "kako bi uhapsile osumnjičene za terorističke aktivnosti", a i palestinski osumnjičeni i izraelske snage su pucale u to vreme.

- U okviru aktivnosti u izbegličkom kampu Dženin, osumnjičeni su žestoko pucali na snage i bacali eksploziv. Snage su odgovorile vatrom. Detektovani su pogoci - saopštila je ID. "Istražuje se mogućnost da su novinari pogođeni, verovatno palestinskom paljbom“, dodale su izraelske snage.

Šef biroa Al Džazire u Ramali, Valid al Omari, demantovao je izraelske izveštaje rekavši da Palestinci nisu pucali i da je smrt novinarke krivica izraelskih snaga.

Piše:
Srbija Danas
11.05.2022. 08:49
Pogledajte više