UŽAS NA KAMPOVANJU: Puma ZGRABILA četvorogodišnju devojčicu i pojurila ka šumi (FOTO)

15.08.2016. 10:11
Piše:
Srbija Danas/dailymail.co.uk
kampovanje / Izvor: Profimedia
Četvorogodišnjakinja iz Ajdaha pukom srećom je izbegla fatalan ishod kada ju je puma zgrabila i odvukla u šumu.

Napad se dogodio dok je porodica devojčice kampovala u popularnom odmaralištu u Ajdahu, a životinja uopšte nije oklevala iako je dosta ljudi bilo prisutno. Puma se iznenada pojavila, zgrabila devojčicu i krenula ka šumi. Majka devojčice, čuvši njen vrisak, odmah je potrčala za pumom, vičući. Puma je ostavila devojčicu i pobegla.

- Zgrabila je dete pre nego što su članovi porodice uspeli da je zastraše povikujući i jureći za njom - objasnili su čuvari medijima.

HOROR U ZOOLOŠKOM VRTU: Lavica SLOMILA VRAT radnici!

JEZIVA NESREĆA: Ženu rastrgao tigar na sred ulice (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Devojčica je zadobila lakše povrede u vidu ogrebotina i modrica, ali njen deda Džim Sevi je ubeđen da je incident mogao da se završi tragedijom.

- Sve je moglo poptuno drugačije da se odigra, da je odvuče i da je više ne nađemo. Zaista morate konstantno da budete na oprezu tokom kampovanja - rekao je Sevi za lokalne medije, dodajući da njegovu unuku čeka injekcija protiv besnila, ali da ne veruje da će ostati neke ozbiljne posledice.

Ipak, policajci tog okruga odlučili su da uz pomoć pasa pođu u potragu za pumom, a čim su je pronašli ubili su je. U zvaničnom saopštenju je naglašeno da nema razloga za brigom s obzirom na to da pume retko biraju da dođu u kontakt sa ljudima u divljini, kao i da napadi nisu uobičajeni.

HOROR U ZOOLOŠKOM VRTU: Slon surlom bacio kamen i UBIO DEVOJČICU (VIDEO)

- Retko ćete videti pume, a još ređe one će napasti ljude. Kada se to dogodi, na osnovu izveštaja najčešće su mete mala daca. Ova porodica je pokazala koliko opreznost i brzo razmišljanje mogu da pomognu kako bi tragedija bila izbegnuta - prenosi "Raša tudej".

UŽAS U ZOO VRTU: Tigar usmrtio čuvarku!

Piše:
Srbija Danas/dailymail.co.uk
15.08.2016. 10:11
Pogledajte više