(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Detalji pucnjave u Moskvi: Šetao ulicom, a zatim iz čista mira zapucao na policiju!

24.08.2018. 07:47
Piše:
SrbijaDanas/RT
Moskva pucnjava / Izvor: Profimedia
Motivi napada nejasni

Muškarac star oko 30 godina pucao je na dvojicu policajaca ispred ambasade Kambodže u centru Moskve.

Ruski istražni komitet saopštio je da je čovek iz severnog Kavkaza ranio policajca, a da je on ubijen u uzvratnoj vatri.

- Čovek, koji je šetao uliciom Sivcev Vražek, otvorio je vatru ka policijskim službenicima bez očiglednog razloga dok su prolazili - rekla je Julija Ivanova iz ruske Komisije za istraživanje.

Na snimku se vidi kako se dvojica policajaca sklanjaju iza auta, kako bi se zaštitili od pucnjave. Brutalan napad trajao je oko oko minut, kada je napadač upucan.

Policija je identifikovala napadača kao Renata Kunaševa, iz provincije Kabardino Balkarija na severnom Kakvazu.

Motivi za ovaj napad nisu jasni, ali policija je saopštila da ne veruje da on ima bilo kakve veze sa aktivnostima islamskih ekstremista i njihovim aktivnostima na severnom Kavkazu.

Napadač je pucao na dvojicu policajaca u blizini ministarstva inostranih poslova u Moskvi, a napadnuti policajci deo su specijalnog odreda zaduženog za čuvanje stranih diplomatskih predstavništava u Rusiji.

Do napada u Moskvi je došlo nekoliko dana posle serije napada islamskih ekstremista u ponedeljak u Čečeniji, za koje je odgovornost preuzela Islamska država, a u kojima je poginulo najmanje pet maloletnih ekstremista i ranjeno nekoliko policajaca.

Policajci su obezbeđivali jedno od diplomatskih predstavništava u ruskoj prestonici, a 500 metara od mesta incidenta nalazi se ambasada Filipina.

 

Piše:
SrbijaDanas/RT
24.08.2018. 07:47
Pogledajte više