"VI STE IDIOTI I PODIVLJALI PSI" Sestra Kim Džong Una poslala poruku južnokorejskim vlastima

24.11.2022. 08:14
Piše:
Srbija Danas
Kim Jo Džong / Izvor: Profimedia
Moćna sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una uputila je danas uvredljive pretnje Južnoj Koreji zbog razmatranja unilateralnih sankcija Severnoj Koreji.

Ona je novog južnokorejskog predsednika i njegovu vladu nazvala idiotima i "podivljalim psima koji grizu kost koju su im je bacile SAD".

Južnokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova je pre dva dana izjavilo da preispituje dodatne unilateralne sankcije Severnoj Koreji zbog nedavnih raketnih testiranja. Ministarstvo je saopštilo da će takođe razmotriti sankcije i mere ograničenja za navodne kibernetičke napade Severne Koreje, ako Džong Un krene s većom provokacijom poput nuklearnog napada.

- Pitam se kakve će sankcije južnokorejske vlasti, koje nalikuju na divljeg psa što trči unaokolo i grize kost koju su bacile SAD, drsko nametnuti Severnoj Koreji? Kakav spektakularan prizor - kazala je Kim Jo Džong, a prenosi AP.

Sestra severnokorejskog lidera nazvala je novog južnokorejskog predsednika i članove njegove administracije "idiotima koji stvaraju opasnu situaciju".

Dodala je da Južna Koreja "nije bila naša meta" dok je njen bivši predsednik, koji je tražio pomirenje sa Severnom Korejom, bio na vlasti.

Piše:
Srbija Danas
24.11.2022. 08:14
Pogledajte više