Vladimir Putin dobio opasnog konkurenta: Sa novim predsednikom Mongolije nema šale (FOTO)

12.07.2017. 11:20
Piše:
Srbija Danas/Srpski telegraf
Vladimir Putin / Izvor: Reuters
Ima snažnu podršku građana

Tajkun Batulga Kaltma (54) šampion je u džudou, baš kao i šef Kremlja, a inaugurisan je u ponedeljak, nakon što je pobedio na izborima. Ruski predsednik Vladimir Putin dugo je bio poznat kao jedini majstor borilačkih veština koji se nalazi na čelu jedne države, ali je sada dobio konkurenta u Mongoliji.

Izborna krađa u Mongoliji!? Po prvi put u istoriji zemlje biće održan drugi krug izbora

Mongoli danas biraju predsednika, a glavni kandidati su DŽUDO majstor i trgovac KONJIMA! (FOTO)

Apsolutnu pobedu na izborima u Mongoliji odneo je Batulga Kaltma (54) majstor džudoa. Njemu je hobi takođe i slikanje, ali je i vlasnik jedne od najvećih kompanija u Mongoliji „Genko“, zbog čega je i među najbogatijim ljudima u svojoj zemlji.

U OVOJ ZEMLJI I RUSIJA I KINA VIDE VELIKU ŠANSU: Ona će dodatno ojačati rusko-kineske odnose

Kaltma je ostvario veliki uspeh ispred Demokratske partije. Smatra da Mongolija mora da ojača sopstveni nacionalni identitet i da se udalji od Kine. On se tokom izborne trke uglavnom obraćao mlađoj populaciji, obećavajući niz projekata. Demokratija u Mongoliji je kombinacija parlamentarnog i predsedničkog sistema, poput onog u SAD.

Strahovit RAST i RAZVOJ mongolske privrede uz ekonomske DIVOVE Kinu i Rusiju

Kaltma je poznat i po tome što je izgradio statuu Džingis Kana i za to platio 40 miliona dolara.

Batulga Kaltma / Izvor: Reuters

Biografija Batulga Kaltme

Odrastao je u siromašnoj porodici, otac mu je bio majstor džudoa, slikao je kao tinejdžer i prodavao svoje slike, prodavao je farmerke i stigao poslom sve do Mađarske. Tako je zaradio 600 dolara i započeo trgovinu elektronskim uređajima iz Singapura u Mongoliju, Rusiju i istočnu Evropu. Nakon toga je osnovao firmu „Genko“ i počeo je da se bavi nekretninama, a sada je prebogat i predsednik je mongolske džudo asocijacije.

 

Piše:
Srbija Danas/Srpski telegraf
12.07.2017. 11:20
Pogledajte više