ŽENAMA VADILA ORGANE DOK SU JOŠ BILE ŽIVE: Po zverskim delima u nacističkim logorima isticala se jedna doktorka koju kazna nikada nije stigla (VIDEO)

30.10.2022. 14:01
Piše:
SrbijaDanas
Herta Oberhauzer / Izvor: Foto: Youtube printscreen/TheUntoldPast
Najgora od najgorih

Iako je po svojim jezivim eksperimentima nad ljudima tokom Drugog svetskog rata u svetu ostao upamćen Jozef Mengele, postojala je i jedna žena čija zverska dela nisu ništa manje strašna od njegovih.

Njeno ime je Herta Oberhauzer, koja je bila doktorka iz Aušvica i Ravenzbrika i vršila je eksperimente nad ženama, u najvećem broju slučajeva Poljakinjama.

Način na koji je radila eksperimente je i više nego zverski. Ona je ženama vadila organe dok su još uvek bile žive, jer je ispitivala mogućnost regeneracije organa, ako i transplantacije kostiju.

To nisu bila njena jedina zlodela. Ona je ubijala i zdravu decu, ubrizgavala je u njih otrove od kojih su umirali u roku od 3 do 5 minuta, ali su sve vreme bili svesni, a zatim im vadila pluća i druge vitalne organe kako bi ispitala dejstvo otrova.

Sprovodila je neke od najjezivijih i bolnijih medicinskih eksperimenata, sa naglaskom na namerno nanošenje rana logorašima. Kako bi simulirala rane koje su nemački vojnici trpeli u borbi, Oberhojzer je utrljavala strane objekte kao što su drvo, zarđali ekseri, komadići stakla, prašina ili piljevina u posekotine.

Ono što je još strašnije od svega, jeste da ova žena nije kažnjena kako dolikuje za zlo koje je nanosila ljudima. 

Na lekarskom suđenju nacistima u Nirnbergu osuđena je na 20 godina zatvora, ali joj je kazna smanjena na 10 godina, te je puštena na slobodu 1952. godine zbog dobrog vladanja.

Šokantno je što je i nakon toga radila kao porodični lekar u Nemačkoj. Izgubila je dozvolu za rad tek nakon što ju je prepoznala jedna od žrtava iz logora 1958. Međutim, žalila se, i ponovo dobila pravo da se bavi medicinom u aprilu 1961, nakon čega je radila u laboratoriji u Institutu Bodelšving.

Preminula je u januaru 1978. u 66. godini života.

Piše:
SrbijaDanas
30.10.2022. 14:01
Pogledajte više