ZGRADA U KOJOJ JE UBIJEN RUSKI MILIONER: Kraj njega u lokvi krvi ležala trudna Jelena - ovo je potencijalni motiv? (FOTO)

19.04.2022. 14:26
Piše:
Srbija Danas
Zgrada u kojoj je ubijen Avajev / Izvor: Foto: Profimedia
Tela je pronašla starija ćerka Anastasija

Bivši potpredsednik Gasprom banke, Vladislav Avajev (51), pronađen je juče mrtav u svom luksuznom stanu u Moskvi. U stanu su pronađena i tela njegove supruge Jelene (47), koja je navodno bila u drugom stanju, i telo 13-godišnje ćerke Marije.

Tela oca, majke i sestre pronašla je Vladislavova starija ćerka Anastasija, a prvi podaci iz istrage govore da je ruski milioner upucao suprugu i ćerku, a potom sebi presudio. Navodno je motiv zločina ljubomora.

DRAMA USRED MORA: Brod sa turistima se zapalio kod Hurgade

DRAMA USRED MORA: Brod sa turistima se zapalio kod Hurgade

MASOVNE PUCNJAVE ŠIROM AMERIKE: Horor tokom uskršnjih praznika - ranjeno na desetine ljudi

MASOVNE PUCNJAVE ŠIROM AMERIKE: Horor tokom uskršnjih praznika - ranjeno na desetine ljudi

BAJDEN SE UPLAŠIO ZA SVOJ ŽIVOT! Tokom izlaganja prišao mu maskiran čovek i onda je usledio ŠOK (VIDEO)

BAJDEN SE UPLAŠIO ZA SVOJ ŽIVOT! Tokom izlaganja prišao mu maskiran čovek i onda je usledio ŠOK (VIDEO)

Kako prenose ruski mediji, Avajev je u jutarnjim časovima pozvao svog vozača i rekao mu da dođe do njihove zgrade do 11 časova. Kada je vozač stigao, vrata niko nije otvarao. Vozač je potom pozvao Anastasiju (26), koja je došla i otključala vrata stana. Telo Vladislava i Jelene je pronašla u dnevnoj sobi, dok je Marija ležala u krvi u spavaćoj sobi.

Izvori iz istrage navode da su na svim telima pronađene prostrelne rane.

Navodno je Anastasija policiji rekla da je Vladislav u ruci imao pištolj, te da je stan bio zaključan iznutra.

Kako su zvanično saopštili iz policije, u stanu je pronađeno 13 komada oružja, za koje je Avajev navodno imao dozvolu. Kako su naveli, istraga je u toku i tek treba da budu utvrđene sve okolnosti zločina.

Izvori iz policije navode da u objektu nisu pronađeni tragovi premetačine niti ima znakova da je neko osim članova porodice bio u luksuznom stanu. Međutim, vozač porodice tvrdi da je njegov šef bio "odličnog raspoloženja", te da nije primetio da se čudno ponaša.

Mediji spekulišu da je motiv zločina ljubomora i da je Avajev navodno pre nekoliko meseci otkrio da Jelena ima ljubavnika koji joj je napravio dete. Pišu da je zatrudnela sa bivšim vozačem, koji je nakon što je preljuba otkrivena dao otkaz, te da je Jelena, u trenutku kada je ubijena, bila u petom mesecu trudnoće.

Ruski mediji pišu da odnosi Vladislava i Jelene i ranije nisu bili idealni. Navode da je Jelena prošle godine tužila Avajeva jer su imali brojne nesuglasice oko vaspitanja deteta. Ubijena Marija je, kako navode, bila dete sa posebnim potrebama. Međutim, Jelena je, iz nepoznatih razloga, u decembru prošle godine povukla tužbu protiv supruga.

Avajev je, osim što je bio potpredsednik Gasprom banke, bio i član Saveta poverenika Centralnog sportskog kluba (CSK), i finansijskih i ekonomskih organa Rusije. Bio je i jedan od članova upravnog odbora sportskog društva Dinamo. Godine 2010 dobio je orden „Počasni radnik transporta Rusije“ kao zamenik direktora Odeljenja za administraciju Vlade Ruske Federacije.

U jesen 2021. godine, publikacija Regnum je pisala da Avajev ima zajednički posao, verovatno sa ćerkom zamenika šefa Rosteka, Nikolaja Volobujeva.

Piše:
Srbija Danas
19.04.2022. 14:26
Pogledajte više