MIROVIĆ POSETIO TITEL: Ova opština ima mnogo potencijala koje treba promovisati!

25.08.2016. 17:23
Piše:
Tanjug
Igor Mirović / Izvor: Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap
Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas opštinu Titel i istakao da ta opština ima dosta privrednih, turističkih i drugih potencijala koje treba promovisati.

Mirović je nakon razgovora sa predsednikom Opštine Titel, Draganom Božićem i članovima opštinskog veća, rekao novinarima da će se Pokrajinska vlada fokusirati na pružanje pomoći opštinama koje poput Titela imaju značajne potencijale u različitim obalastima, ali koje nemaju snage da ih same promovišu.

- Pokrajinska vlada će pružiti svu potrebnu pomoć tim opštinama i očekujem da to vrlo brzo da dobre rezultate - rekao je Mirović.

On je istakao da je na današnjem sastanku dogovoreno da Pokrajinska vlada i Opština Titel pristupe realizaciji velikih projekata i to u ti segmenta.

poseta / Izvor: Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap

Prvi segment, po Mirovićevim rečima čini priprema projektne dokumantacije za izgradnju idustrijske zone u Titelu i ona će biti izvedena u saradnji sa republičkim organima i to je, kako je naglasio, ono okupljanje oko projekata na kojem insistira.

Drugi segment predstavlja pripremu budžeta za uređenje komunalne infrastrukture u Titelu, a treći segment, kako je rekao, odnosi se na promociju privrednih potencijala te opštine.

JAČANJE SARADNJE: Mirović primio predsednika Almatinske oblasti u Kazahstanu

Predsednik Opštine Titel Dragan Božić je rekao da ta opština po potencijalima uopšte ne zaostaje za drugim opštinama u Vojvodini, ali je problem što se unazad više od 50 godina Titel nije spustio na reke, iako ih ima čak tri - Tisu, Begej i Dunav.

On je naglasio da upravo u toj činjenici da Titel izlazi na tri reke leži i najveći potencijal za razvoj privrede, odnos za razvoj opštine u celini.

- Postoji dosta razloga za ulaganje u opštinu Titel kako bi od nje napravili turističko i privredno mesto, ali je naš opštinski budžet sviše mali da bi na pravi način iskoristili sve potencijale kojima raspolažemo i zbog toga nam je potrebna pomoć - rekao je Božić.

Piše:
Tanjug
25.08.2016. 17:23
Pogledajte više