ODZVONILO DIVLJOJ GRADNJI! Do kraja novembra moraju se popisati svi nezakonito izgrađeni objekti

13.10.2016. 13:18
Piše:
Srbija Danas
Kuće u Srbiji / Izvor: Profimedia
Zakon o ozakonjenju objekata nalaže da se do 27. novembra 2016. godine mora završiti popis svih nezakonito izgrađenih objekata.

Zakon o ozakonjenju objekata („Sl.glasnik RS, broj 96/2015), kojim se uređuju uslovi, postupak i način ozakonjenja objekata, odnosno delova objekata izgrađenih bez građevinske dozvole, odnosno bez odobrenja za izgradnju stupio je na snagu 27. novembra 2015. godine. Ozakonjenje, u smislu ovog zakona, predstavlja javni interes za Republiku Srbiju. 

Popis svih nezakonito izgrađenih objekata na teritoriji Republike Srbije, prema Zakonu mora da se završi do 27. novembra 2016. godine. 

Kuća / Izvor: Profimedia/ilustracija

Zakonom o ozakonjenju je data mogućnost da investitori i/ili vlasnici nezakonito izgrađenih objekata mogu i sami da podnesu Obaveštenje za evidentiranje nezakonito izgrađenog objekta.

Obrazac Obaveštenja može se preuzeti u svim Mesnim zajednicama, kao i sa sajta Grada Novog Sada (http://www.novisad.rs/popis-nezakonito-izgradjenih-objekta) , a bio je priložen i uz januarski račun JKP “Informatika“.

Obaveštenje o postojanju nezakonito izgrađenog objekta se podnosi u Mesnim zajednicama i na šalterima Pisarnica u Gradskoj kući, Trg slobode br.1 i Gradskoj upravi za urbanizam i stambene poslove u Radničkoj ulici br. 2.

Piše:
Srbija Danas
13.10.2016. 13:18
Pogledajte više