PONIJADA: Deca OBOŽAVAJU ovo dešavanje u VOJVODINI, a i vi ćete kada vidite KAKO se provode!

24.06.2017. 21:12
Piše:
Srbija Danas
Poni / Izvor: Profimedia
Ovo domaćinstvo se bavi i proizvodnjom i preradom voća i povrća na tradicionalan način s obzirom na to da je južna strana Fruške Gore veoma povoljna za povrtarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo

U mestu Čalma kod Sremske Mitrovice, u domaćinstvu Čavić, već punih deset godina održava se sportska, gastronomska i etnografska manifestacija praćena smotrom dečjeg folklora, etnografske postavke udruženja žena, uz celodnevno druženje mališana sa poni konjićima.

Kako je SREMSKA MITROVICA postala grad BUDUĆNOSTI za CEO SVET

Ovaj grad na Savi je MAMAC za investitore: Pogledajte zašto BIZNISMENI baš OVDE pokreću svoj posao!

Ponijada / Izvor: Foto: Printscreen Youtube / Tosmomirs

Ovo domaćinstvo se bavi i proizvodnjom i preradom voća i povrća na tradicionalan način s obzirom na to da je južna strana Fruške Gore veoma povoljna za povrtarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo.

"Ponijada" već godinama pored toga što pruža lepu zabavu prisutnima, a naročito deci, služi i kako bi učesnici predstavili svoje proizvode i tako gostima, koji dolaze iz cele zemlje omogućili da probaju domaće proizvode. Spoj zabave, folklora i rada već godinama unazad dovodi sve više posetilaca. 

Ova porodica poseduje i ergelu poni konja koju su osnovali još pre tri decenije. Poni konji su rase “Šetlandski poni”, i potiču iz Engleske pokrajine Šetland.  U Vojvodini se  koriste na njivama, a imaju još jednu namenu - da zabve decu. 

Manifestacija iz godine u godinu sve više raste, a davno je prevazišla lokalni karakter. Domaćinstvo Čavić pronašlo je sjajan način kako da ljubav prema prirodi postane i njihov način zarade za život. Upravo to je i jedna od poruka ove manifestacije. 

Tekst koji ste pročitali deo je projekta ,,Biznis lice Sremske Mitrovice" koji se realizuje u saradnji sa istoimenom opštinom.

Piše:
Srbija Danas
24.06.2017. 21:12
Pogledajte više