Sastanak gradonačelnika Vučevića sa gradonačelnikom Tirane (FOTO)

29.06.2018. 22:41
Piše:
Srbija Danas
Miloš Vučević / Izvor: Foto: Kabinet gradonačelnika
Gradonačelnik Erion Veliaj se zahvalio na dobrodošlici i istakao da mu je veliko zadovoljstvo što sa saradnicima boravi u Srbiji

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajem sa kojim je u salonu Galerije Matice srpske u Novom Sadu razgovarao o saradnji dva grada.

SRBIJA SE VRATILA SA MONDIJALA: Tadić ide u Ajaks, a evo gde će Mitar i Sergej (FOTO)

Automobili glisiraju po vodi, HAOS na ulicama: POTOP u Novom Sadu (FOTO/VIDEO)

Gradonačelnik Vučević je tom prilikom gostu iz Albanije poželeo srdačnu dobrodošlicu u Novi Sad koji je nadaleko prepoznat kao multietnička i multikulturalna sredina koja neguje odličnu saradnju sa svim pripadnicima nacionalnih manjina i poručio kako su upravo različitost kultura i tolerancija bogatstvo Novog Sada.

Gradonačelnik Erion Veliaj se zahvalio na dobrodošlici i istakao da mu je veliko zadovoljstvo što sa saradnicima boravi u Srbiji i što ima priliku da kroz posetu Novom Sadu stekne bližu sliku o velikom uspehu grada koji se nedavno ovenčao sa dve titule, a to su Evropska prestonica kulture 2021. i Omladinska prestonica Evrope 2019. godine.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Na sastanku se razgovaralo o intenziviranju saradnje dvaju gradova posebno na polju kulture. Dva gradonačelnika su se saglasila da je iskustvo Novog Sada od velikog značaja za kandidaturu Tirane za Evropsku prestonicu kulture.

 

Piše:
Srbija Danas
29.06.2018. 22:41
Pogledajte više