ISPOVEST HEROJA IZ VRBASA: Spasili smo je, ali da je skočila, skoliči bismo i mi za njom

29.12.2016. 11:43
Piše:
Srbija Danas
Petar Bubalo, Slobodan Butorović / Izvor: Foto: Promo
Policajci su ženi spasili život odvrativši je od strašnog nauma

Herojski podvig dvojice policajaca iz Vrbasa, Petra Bubala (29) i Slobodana Butorovića (23), definitivno je nešto što privlači najviše pažnje ovih dana. Ujedno, ovo je i dokaz, da ma koliko stresa i ružnih stvari prošli, policajci iz Vrbasa su uvek spremni da ostanu hladne glave, da reaguju i pošto-poto spasu ljudski život.

PODVIG DVOJICE SRPSKIH POLICAJACA: Spasili ženu SIGURNE SMRTI

Policajac Petar Bubalo za portal SrbijaDanas.com opisuje čitavu situaciju, još uvek pod utiskom čitavog događaja.

- Radili smo drugu smenu, nedelja je bila. Kada smo prolazili pored pešačkog mosta u Vrbasu, ugledali smo ženu koja je stajala sa druge strane ograde za koju se držala. Prišli smo malo kolima i odmah obavestili dežurnog šta se dešava, kako bi on pozvao Hitnu pomoć da dođe i pomogne ukoliko žena skoči - kaže Bubalo.

Petar Bubalo / Izvor: Foto: Promo

Polako su prišli gospođi, a ona je samo vikala „Ubiću se, ubiću se!“. Ovi hrabri policajci su započeli razgovor sa njom, u kom su je tešili, međutim primetili su da žena nije pri zdravoj pameti.

- Rekli smo joj da smo mi policija, i da ako ima porodičnih problema otići ćemo i razgovarati sa njenom porodicom, da smo mi policija i da oni nas moraju da slušaju... Trudili smo se da je utešimo na neki način – navodi Bubalo za naš sajt, dodajući da dok su razgovarali sa njom, on i kolega Slobodan polako su se primicali.

- Kada smo došli na metar od nje zgrabili smo je za ruke, tako da više nije mogla da se baci. Međutim, ona se nije nešto mnogo opirala, poverovala nam je da će ići sa nama kući, da ćemo razgovarati sa porodicom i da će sve biti u redu.

Otišli su sa ženom do auta, i sačekali Hitnu pomoć koja je bila na putu. Kada je stigla, doktor je obavio razgovor i gospođa je prevežena na neuropsihijatriju jer je takva procedura, a Petar i Slobodan su obavestili porodicu.

- Gospođa se već 4-5 godina leči kao duševni bolesnik. U trenutku, porodica je bila iznenađena, ali čini mi se da su donekle već to očekivali. Sutradan, žena koja je pokušala da se ubije, je trebalo da ide na pregled na neuropsihijatriju i pretpostavljam da je iz straha da je ne zadrže otišla na most... Pravu istinu samo ona zna – govori hrabri policajac, koji dodaje, da je ova situacija je nesvakidašnja, a naglašava da je u takvim situacijama najbitnije ostati pribran, ne suprotstavljati se i odvratiti osobu od strašnog nauma.

Petar Bubalo / Izvor: Foto: Promo

Koliko je policija u Vrbasu odgovorna, govori i činjenica da su, za svaki slučaj, Bubalo i Butorović pravili plan ukoliko bi žena ipak skočila.

- Krenuli bismo za njom. Već smo pravili plan i dogovarali se usput, dok je drama trajala, šta bismo radili u tom trenutku kako bismo što pre stigli do nje – kaže naš sagovornik.

MAĐARI SU HTELI DA PONIZE LAZARA DUNĐERSKOG: Onda je on poručio PIVO i učinio nešto NEVEROVATNO! (FOTO)

Telefon od onog dana nije prestajao da mu zvoni, od novinara, pa redom, ko god pročita, samo zovu i čestitaju.

- Prija mi popularnost, kome ne bi prijalo. Bolje da se priča o ovakvoj stvari, nego o onome što se desilo u Čačaku kada je uhapšeno 30 policajaca. Ovo je mnogo lepša slika o nama – zadovoljno se smeje policajac iz Vrbasa Petar Bubalo.

Piše:
Srbija Danas
29.12.2016. 11:43
Pogledajte više