UDARA KAO DROGA: Zbog ove namirnice možete imati HALUCINACIJE, a sastavni je deo SVAKE KUHINJE

21.11.2021. 15:45
Piše:
Srbija Danas
muskatni oraščić / Izvor: Profimedia
Maksimalna količina koja dnevno sme da se konzumira jeste 3-5 grama

Ova biljka zapravo je halucinogena. Kada biste pojeli samo 15 grama ove namirnice, moglo bi doći do grčenja mišića, a ako biste kojim slučajem pojeli ceo proizvod, došlo bi do određene vrste psihotičnog napada.

 Nekada najskuplji začin na svetu dolazi s ostvra Banda, a plodovi koji potiču odatle se i danas više cene od onih koji dolaze s indijskih stabala.

SRAMNO! Otišla da vidi novorođenu bebu najbolje drugarice - kada je ugledala sledila se od šoka

SRAMNO! Otišla da vidi novorođenu bebu najbolje drugarice - kada je ugledala sledila se od šoka

IMA OTROVNU PLJUVAČKU I JEDE LJUDE ! Evo kako IZGLEDA i gde STANUJE jedini živi ZMAJ NA SVETU!

IMA OTROVNU PLJUVAČKU I JEDE LJUDE ! Evo kako IZGLEDA i gde STANUJE jedini živi ZMAJ NA SVETU!

MEDICINSKA SESTRA PRONAŠLA ZLATNU BIBLIJU U DVORIŠTU: Veličine je NOKTA, a priča o njenom poreklu je neverovatna

MEDICINSKA SESTRA PRONAŠLA ZLATNU BIBLIJU U DVORIŠTU: Veličine je NOKTA, a priča o njenom poreklu je neverovatna

U pitanju je muskatni oraščić.

muskatni oraščić / Izvor: Profimedia

Ovaj začin sadrži miristinin, prirodno jedinjenje koje ima promenljive efekte ako se unese u velikim dozama. Što su veći, muskatni orašćići su skuplji i cenjeniji.

Smatra se da su ih u Evropu doneli krstaši, a ubrzo su zbog svojih lekovitih dejstava i primamljive arome osvojili svet.

Lekari su oduvek bili vrlo oprezni s oraščićem, pa bi svojim kupcima govorili: -Jedan je dobar za tebe, drugi će ti naškoditi, a treći te može ubiti - piše Punkufer. 

Mirisni oraščić odlično ide u kombinaciji sa kardamomom, cimetom, karanfilićem, korijanderom, kuminom, đumbirom, biberom i majčinom dušicom, a dodaje se u slatka i slana jela. 

muskatni oraščić / Izvor: Profimedia

Najbolje je kupiti ga celog jer u zatvorenoj posudi ima skoro neograničen rok trajanja, i narendati ga pred kraj pripreme jela kako bi zadržao mirisnu aromu (isto važi za većinu začina).

 

Piše:
Srbija Danas
21.11.2021. 15:45
Pogledajte više