PRIPAŠĆE VAM MUKA: Konobari i kuvari otkrili šta NIKAD ne bi naručili u restoranu! (FOTO)

09.09.2016. 13:07
Piše:
Srbija Danas/Kurir Stil
Restoran / Izvor: Profimedia/ilustracija
Kada pročitate, ješćete samo kod kuće.

Radnici u restoranu iskreno su odgovorili na pitanje na Reddit - u "šta vam se najviše gadi i ne biste nikad jeli, a ljudi često naručuju?"

Odgovori će iznenaditi mnoge. Prema njihovim odgovorima nisu sigurne ni supe, ni umaci, ni suši, a led pogotovo. Neki su išli do te mere i rekli da ne bi nikad jeli u restoranu jer se hrana po nekoliko puta prepakuje i rok joj je odavno istekao.

mnogo hrane na stolu / Izvor: Profimedia

Korisnik pod imenom seagullhunter otkrio je da ne bi nikad jeo supu:

- Nikad se ne ohladi prikladno uveče u velikim loncima i ostaje mlaka satima.

- Dodatke hrani, ali i piću treba izbjegavati. Limuni, limeta, pomorandže i slično gotovo nikad se ne operu kako treba, a konobari i poslužitelji uzimaju ih rukama u 95 odsto slučajeva. To mi smeta - ispričao je korisnik bgar0312.

SVI SMO NAVIKLI NA NJU KAO "BUCKU": Opra je skinula više od 20 kg - OTKRIVA KAKO

- Bilo kakvi umaci sa sirom uglavnom nemaju sir. Bilo kakav sirni umak, bez obzira kako "fensi" zvuči, napravljen je od 95 odsto putera i malo kremastog sira, tek toliko da se oseti sir. Ozbiljno vam kažem, to je pola vašeg kalorijskog dnevnog unosa u maloj činiji - otkrio je Bradleyd00.

- Radim u suši restoranu. Nikad, baš nikad nemojte naručiti "spicy yellowtail" ili "spicy Hamachi roll". To je u suštini meso za riblji burger. Svi ostaci od seckanja različitih vrsta ribe čuvaju se zajedno, seckaju i miksaju sa sriracha umakom i drugim stvarima. Nikad nije sveže i nikad ne možete da znate šta jedete.

Pašteta od ribe / Izvor: Profimedia/ilustracija

Mrzim to da radim i mrzim to da prodajem. Svaki šef kuhinje to misli. Ali to je jednostavan način da se zaradi novac s nečim što je zapravo otpad - ispričao je dymlostheoni.

OVAJ JEFTIN TRIK ZNAJU SAMO ONE? Evo šta vip ličnosti STAVLJAJU U SALATU - otuda im VITKA LINIJA

Korisnik Kheelz izneo je vrlo ružna iskustva. Kaže da radi u 2 restorana, a ovo su njegovi utisci:

1. Ništa nije sveže. To što naručujemo hranu je zapravo smejurija, prenosi The Sun. Taj posao je prljav i iako bi sve trebalo da se baci nakon isteka roka, ne baca se. Ponekad se koristi i tri puta duže nakon isteka roka.

Grčka salata / Izvor: Profimedia

2. Ne bih jeo ništa. Posuđe je retko kad dobro oprano. Ne mogu vam reći koliko puta sam vraćao šoljice jer je još uvek bilo ruža na ivicama. Salata se priprema golim rukama i to rade ljudi koje nikad nisam video da peru ruke, a barataju i novcem i prljavim posuđem i puterom od kikirikija i ostalim.

Dali su joj još DVA DANA života: Anoreksija je UNIŠTILA - a danas je prava BOMBA! (FOTO)

Stolovi bi trebalo da se obrišu sredstvom za sterilizovanje, a peru se u vrućoj prljavoj vodi. Neke stvari se nikad ne peru. Npr. blenderi se samo stave pod vruću vodu. Nikad nisam video kuvare da peru ruke. Poruka priče: jedite kod kuće, jednostavno nije vredno.

Piše:
Srbija Danas/Kurir Stil
09.09.2016. 13:07
Pogledajte više