Iako su rafovi prodavnica krcati različitim vrstama hleba, ipak nema ništa lepše nego kad napravite domaći hleb od integralnog brašna sa dodatkom omiljenih semenki.
Integralni domaći hleb je uvek dobar izbor, jer u mnogim kupovnim integralnim hlebovima nalazi se boja, nije 100% integralan i često sadrži dodatne aditive i hemijske pojačivače ukusa. Upravo recept za jedan takav podelila je Marina Ilić, fitnes trener i savetnica za ishranu.
Priprema hleba oduzima ponekad puno vremena, naročito dok čekate da naraste. Ovaj izazov odlazi u zaborav, jer vam predstavljamo recept za integralni hleb bez kvasca koji se sprema najviše za 10 minuta sa sve pečenjem.
Potrebno je:
Priprema:
Prvo izmešati sve suve sastojke, a zatim im dodati i tečne. Masu napraviti tako da bude kompaktna, pa je staviti u vatrostalnu posudu prekrivenu pek papirom. Oblikujte hleb po želji, pa pospite suncokretovim semenkama. Peći dok ne porumeni.
Idealan je za doruičak uz čašu jogurta, kefira i humus, kao dodatak ručku ili kao večera premazan marmeladom uz šolju toplog mleka.
Ako želite da skinete višek kilograma, onda je ovaj hleb savršen izbor za vas, jer sadrži dosta manje kalorija od belog hleba i pun je vlakana koji pozitivno utiču na varenje.