JEDNOSTAVAN TRIK

Ovu GREŠKU prave mnoge domaćice - Evo kako da vam NE PUKNE nijedno USKRŠNJE JAJE tokom KUVANJA

22.04.2024. 20:26
Piše:
Srbija Danas
Kuvana jaja / Izvor: YouTube printscreen/ Lako je kuvati
Sva jaja će biti neoštećena i spremna za ukrašavanje

Jaje je najjednostavnije skuvati, a ukoliko želite da bude tvrdo kuvano ostavite ga da se kuva deset minuta. Jaja se samo ubace u vodu i pričeka se par minuta i jelo je gotovo. Ali, tokom kuvanja dešava se da jaja puknu. Kada se to desi, protein iscuri i vi nećete više imati tako ukusan obrok.

Sigurno ste čuli za dodavanje soli ili sirćeta u vodu, kako bi ljuska ostala netaknuta. Sada dodajte šibicu ili čačkalicu umesto soli.

jaje / Izvor: Profimedia

Ovo vam možda deluje čudno, ali šibice ili čačkalice sprečavaju protein da iscuri, čak i u slučaju male pukotine u ljusci. Za ovo nema objašnjenja, ali mnogi profesionalni kuvari su primetili da ovaj metod uvek funkcioniše. Nemojte koristit previše šibica, dovoljno je da ubacite 3-5 komada u vrelu vodu. Nakon 10 minuta, kada se jaja ohlade, proverite da li su oštećena.

Piše:
Srbija Danas
22.04.2024. 20:26
Pogledajte više