Kao da su PEČENE na SMEDEREVCU: Evo kako da PRIPREMITE PAPRIKE u STANU bez HAOSA i prejakog MIRISA DIMA

15.09.2023. 18:00
Piše:
Srbija Danas
paprika / Izvor: Foto: Instagram printscreen/tanjajelen
Domaće je najbolje...

Priprema zimnice svela se na minimum kod mnogih domaćica, posebno kod onih koje žive u stanu. Mnoge namirnice moguće je nabaviti u toku zime, međutim ukolio želite da imate nešto kvalitetno za zimu i kako biste bili sigurni da je pripremljeno na pravi način, poželjno je da imate paprike u zamrzivaču ili ajvar. 

Zbog ovoga vam dajemo najjednostavniji način kako da ispečete paprike bez haosa u kuhinji i jakog mirisa dima.

U TAMPONIMA I ULOŠCIMA PRONAĐENE ŠTETNE HEMIKALIJE: Mogu da izazovu oštećenja jetre i bubrega, dijabetes...

U TAMPONIMA I ULOŠCIMA PRONAĐENE ŠTETNE HEMIKALIJE: Mogu da izazovu oštećenja jetre i bubrega, dijabetes...

Sutra ZAPALITE SVEĆU! U noći mladog Meseca sledi ISPUNJENJE ŽELJA - astrološkinja otkrila zašto je PETAK značajan dan

Sutra ZAPALITE SVEĆU! U noći mladog Meseca sledi ISPUNJENJE ŽELJA - astrološkinja otkrila zašto je PETAK značajan dan

Potrebno je da nabavite ili pozajmite električni roštilj. On, po pravilu, ima u dnu dublji sud nalik plehu za pečenje koji treba napuniti hladnom vodom do oznake proizvođača.

Morate ovo obaviti dok roštilj još nije uključen i stalno voditi računa da nivo vode ne padne ispod minimalne granice. Na rešetku ređajte oprane i osušene paprike, pa ih pecite ravnomerno ih okrećući tako da budu “oprljene” sa svih strana.

Voda u sudu pod rešetkom drastično smanjuje pojavu dima.Takođe, nije neophodno da na pijaci birate one najravnije (pa i najskuplje) paprike za pečenje, jer je rešetka praktičnija od ravne ploče ringle ili drugih tipova roštilja. Na njoj se svaka paprika ispeče, čak i ona nepravilnog oblika.

Konačno, zahvaljujući isparavanju vode, paprika će zadržati jedrinu i punoću čak i kad je ispečete. Ne zaboravite, cilj nije da je praktično isušite, time što ćete je peći dok cela ne izgori, već samo da oprljite kožicu kako bi se lepo i lako oljuštila za dalju pripremu.

Paprike pakujte šerpu sa debelim dnom, poklopite i preko poklopca stavite vlažnu kuhinjsku krpu. Kad sve budu pečene, neka stoje u tom sudu dok se ne ohlade dovoljno da možete da ih ljuštite ili neljuštene pakujete u zamrzivač. Lakše se ljušte pod mlazom vode. 

Ako živite u stanu bez terase, ovakvo pečenje na roštilju se savetuje samo ako imate jak aspirator, jer se intenzivni mirisi ipak šire. Za vas je možda bolje rešenje da paprike ispečete u rerni.

Piše:
Srbija Danas
15.09.2023. 18:00
Pogledajte više