Ideja za GALA RUČAK - Prebranac po bakinom receptu

13.03.2023. 11:07
Piše:
Srbija Danas
Prebranac / Izvor: Foto: Printscreen Youtube/Jelajelena Petrovic
Provereni recept za mnogima omiljeno jelo!

Prebranac je tradicionalno jelo, svima dobro poznatog ukusa, a ako ga spremite na ovaj način - niko neće ostati ravnodušan!

Potrebno je:

  • 500 gr krupnog pasulja
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 glavica belog luka
  • biber u zrnu
  • lovorov lisr
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • ulje
  • suvi začin
  • mleveni biber
Ovako su izgledale POZNATE DAME na 95. dodeli OSKARA - Ocenite njihov izgled u VELIKOJ ANKETI

Ovako su izgledale POZNATE DAME na 95. dodeli OSKARA - Ocenite njihov izgled u VELIKOJ ANKETI

HOROSKOP ZA 13. MART DONOSI: Lavovima poslovne izazove, Škorpijama strast, a OVOM ZNAKU pad imuniteta

HOROSKOP ZA 13. MART DONOSI: Lavovima poslovne izazove, Škorpijama strast, a OVOM ZNAKU pad imuniteta

Priprema:

Pasulj oprati pod mlazom vode, staviti u šerpu i sipati malo vode. Pustiti da vri 2-3 minuta. Prvu vodu baciti, isprati pasulj i naliti hladnu vodu. Dodati jednu malu glavicu crnog luka, lovorog list, biber u zrnu i kuvati pasulj. U tiganj iseći dve veće glavice crnog luka pa dinstati 20 minuta. Dodati ulje pa propržiti još 20-ak minuta dok ne omekša. Dodati začin, crvenu papriku, tucanu ljutu papriku po želji mleveni biber.

U pekač sipati trećinu pasulja, pa polovinu luka, dodati pasulj pa luk, zatim ponovo pasulj. Sve malo pritisnuti kašikom. Staviti u rernu na 220 stepeni, 30 minuta da se zapeče. Uz pasulj možete ispeći i ribu.

 

Piše:
Srbija Danas
13.03.2023. 11:07
Pogledajte više