Sigurno ste bar jednom čuli čuvenu izjavu Sofije Loren: „Radije bih jela pastu i pila vino, nego nosila veličinu 0“. Na sreću, italijanska filmska diva nije morala da se odriče gastronomskih zadovoljstava zarad dobre linije, a osim u profesiji koja ju je proslavila, odlično se snalazi i za šporetom. Legendarna glumica objavila je dva kuvara u kojima, sasvim očekivano, testenina zauzima centralno mesto. Donosimo vam jedan od njenih najpoznatijih recepata.
Sastojci
Recept Sofije Loren jednostavan je za pripremu
Pastu skuvajte na uobičajen način. Sitno iseckajte beli luk, narendajte koricu limuna i iscedite sok. U većem tiganju na umerenoj temperaturi rastopite maslac. Propržite beli luk, dodajte polovinu pavlake za kuvanje i začinite po ukusu. Dinstajte nekoliko minuta uz povremeno mešanje. Ubacite gotovu testeninu, pa prelijte ostatkom pavlake. Dodajte sok i koru od limuna i mešajte da se sve lepo sjedini. Dodajte sitno naseckan bosiljak i pre serviranja pospite parmezanom.
Prijatno!