Recept za GALA RUČAK koji košta MANJE OD 100 DINARA: TRI SASTOJKA i 15 minuta za obrok koji u Španiji decenijama ima status "božanstva"

04.08.2022. 08:42
Piše:
Srbija Danas
hrana / Izvor: Foto: Shutterstock
Španija je poznata po jednostavnoj kuhinji, a ipak slasnoj i veoma ukusnoj u kojoj dominiraju dostupne, povoljne namirnice, ali i obilje začina. Jedan od tamošnjih najpopularnijih specijaliteta koji se priprema već decenijama je i čuvena tortilja od krompira za koju su vam potrebna 3 veoma jeftina sastojka.

Ova tortilja se priprema veoma lako i brzo, pa je odlično rešenje za ručak ako su vam došli nenadani gosti. Sastojke za istu uglavnom uvek imate u frižideru, a nećete se osramotiti kada je poslužite gostima. Uvek je možete obogatiti dodatnim sastojcima po želji u vidu pečuraka, paprike, paradajz,a spanaća ili možda piletine, kobasica ili slanine.

Praktično je šapnsku tortilju praviti i za doručak, a dobre vesti za sve domaćice koje štede kućni budžet, jesu i da vam je za pripremu ovog jela doslovce potrebno manje od 100 dinara.

JUTARNJI ELIKSIR ZA JAK IMUNITET: Započnite dan šoljom ovog napitka i zaboravite na viruse (RECEPT)

JUTARNJI ELIKSIR ZA JAK IMUNITET: Započnite dan šoljom ovog napitka i zaboravite na viruse (RECEPT)

PRAVI SE ZA 5 MINUTA: Kolač od 3 SASTOJKA PRAVI JE HIT, nema JEFTINIJE POSLASTICE (RECEPT)

PRAVI SE ZA 5 MINUTA: Kolač od 3 SASTOJKA PRAVI JE HIT, nema JEFTINIJE POSLASTICE (RECEPT)

Potrebni sastojci:

*jedna glavica luka

*4 jaja

*4 srednja krompira

*ulje, so, biber, začini po želji

hrana / Izvor: Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Krompir ogulite, pa ga naseckajte na tanke kockice. Luk isecite na tanke trakice.

2. Zagrejte ulje u tiganju, pa ubacite luk i krompir i dinstajte sve dok se krompir ne zapeče.

3. Ulupajte kajganu od jaja, pa dodajte proprženi krompir i luk (koji ste prethodno iscedili od viška ulja), i sve zajedno promešajte.

4. Ponovo zagrejte ulje na tiganju, pa ubacite novu smesu. Nakon nekoliko minuta tiganj prekrijte tanjirom, pa okrenite tako da dobije tortilja ostane na tanjiru, a zatim je vratite u tiganj, kako bi se zapekla i sa druge strane.

5. Tortilja je gotova kada se zapeče i druga strana. Ponovo je prebacite na tanjir na gore pomenut način, kako ne bi izgubila formu.

6. Isecite je na trouglove i služite uz sir ili kiselo mleko i sezonsku salatu. Prijatno!

 

Piše:
Srbija Danas
04.08.2022. 08:42
Pogledajte više