NAJJEDNOSTAVNIJA TORTA koju možete napraviti za 8.MART - Sva je od ČOKOLADE i gotova je za tren oka, objašnjenje do detalja

06.03.2024. 16:23
Piše:
Srbija Danas
torta / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Domaci recepti
Samo za domaćice koje ne mogu da stignu baš sve da spreme na vreme, a ipak žele da imaju domaću tortu, donosimo vam savršen recept za najjednostavniju tortu na svetu.

Međunarodni dan žena je međunarodni praznik koji se obeležava 8. marta svake godine, a kao što je već poznato, tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog pola.

Tog dana pored brojnih poklona koje se priređuju damama, lepo je počastiti se i nekim slatkišom.

Čuvenu ŠOPSKU SALATU uvek naručujete u RESTORANU, a ovo je JEDINI originalni recept - Većina je pogrešno priprema, uz 1 dodatak je UKUSNIJA

Čuvenu ŠOPSKU SALATU uvek naručujete u RESTORANU, a ovo je JEDINI originalni recept - Većina je pogrešno priprema, uz 1 dodatak je UKUSNIJA

Horoskop za sredu: JARČEVE očekuju problemi s nadređenima, RIBE pripazite na zdravlje jer ovo vas može skupo koštati

Horoskop za sredu: JARČEVE očekuju problemi s nadređenima, RIBE pripazite na zdravlje jer ovo vas može skupo koštati

Torte u kojima prevladava ukus čokolade monogima su omiljena poslastica. Varijacija ima bezbroj, a jedna od naših omiljenih je jednostavna torta koja je se brzo priprema i baš svaki put uspeva. Ono što je totalna fora kod ove torte je što pravite samo jednu smesu – deo pečete, deo ostavite za prefinu kremu. Što vam je sve potrebno od namirnica i postupak donosimo u nastavku.

Sastojci:

9 jaja
300 g šećera
150 g oraha
150 g čokolade za kuvanje
5 kašičica kakaa
300 g maslaca

torta / Izvor: Foto: Shutterstock

Postupak:

Odvojite belanca i umutite u čvrst sneg. U drugoj posudi miksajte žumanca i šećer, postepeno dodajte mlevene orahe, maslac omekšan na sobnoj temperaturi, kakao i čokoladu rastopljenu u rerni ili mikrotalasnoj. Kad dobijete kompaktnu smesu, kašikom polako dodajte belanca. Pola smese stavite u kalup za tortu pa pecite na 170 C oko 35 minuta. Drugi deo smese stavite u frižider. Kad se biskvit ohladi premažite ga kremom koju ste prethodno ohladili, a tortu ukrasite šlag penom.

Srbija Danas/J.Š.

Piše:
Srbija Danas
06.03.2024. 16:23
Pogledajte više