SVE STE RADILI POGREŠNO: Evo saveta kako da skuvate PIRINAČ koji neće biti GNJECAV!

15.07.2018. 20:48
Piše:
Srbija Danas
Pirinač / Izvor: Profimedia
Ključni korak se obično zaboravi.

Kod kuvanja pirinča vredi pravilo da na jednu šoljicu (otprilike 250 mililitara) pirinča idu dve šoljice vode. Dve šoljice pirinča dovoljne su za dvoje, a četiri za četvero ljudi. Pre kuvanja, pirinač treba oprati kako bi nestale sve nečistoće i kako bi se smanjio skrob koji se otpušta u toku kuvanja i čini ga lepljivim. 

ZLATNO MLEKO DIŽE IZ MRTVIH: Probajte OVAJ recept za kojim su Rusi POLUDELI!

UBERITE OVU VOĆKU: Ona je NAJBOLJI prirodni LAKSATIV a tek da vidite koliko je DOBRA za KOŽU

Priprema:

Prvi korak do savršenog pirinča jeste prženje na ulju. Zagrejte ulje i dodajte pirinač te propržite dok ne dobije žućkastu boju.

Nakon toga nalijete vodu i posolite.

Čim pirinač provri, lonac poklopite i smanjite vatru.

Kuvajte oko 25 minuta dok pirinač sasvim ne omekša.

SADA JE NJIHOVO VREME: Kajsije čuvaju srce, jačaju kosti i podmlađuju!

ČITAJTE DEKLARACIJE: Sastojci zbog KOJIH određenu namirnicu MOŽETE odmah da VRATITE na policu!

Ulje će sprečiti lepljenje zrna, a po želji, u vodu za kuhanje možete staviti nekoliko kapi limuna kako bi pirinač ostao beo. 

Osim toga, pirinač možete pripremiti tako da u vodu vrele i posoljene vode ubacite oprani pirinač i kuvate dok na provri. Nakon toga smanjite vatru i kuvajte još 15 do 20 minuta. Na kraju u pirinač umešajte malo maslaca kako se zrna ne bi slepila. 

Piše:
Srbija Danas
15.07.2018. 20:48
Pogledajte više