Zimnica za 20 minuta: Najbrži način pripremanja lučenih paprika! (RECEPT)

05.10.2022. 14:31
Piše:
Srbija Danas
paprika / Izvor: Foto: Shutterstock
Bez napornog pečenja i ljuštenja paprika, kada jednom probate stalno ćete je spremati

Sastojci:

(sve po ukusu)

  • Beli luk 
  • So
  • Ulje
  • Sirće 
  • Crvene paprike
Po ovome se prepoznaju NATPROSEČNO INTELIGENTNI - Evo kako da znate da li ste i vi među njima 

Po ovome se prepoznaju NATPROSEČNO INTELIGENTNI - Evo kako da znate da li ste i vi među njima 

SPISKU NEMA KRAJA: Sve OPERACIJE Ane Korać, POGLEDAJTE kako je IZGLEDALA u prvoj sezoni "Zadruge" (FOTO)

SPISKU NEMA KRAJA: Sve OPERACIJE Ane Korać, POGLEDAJTE kako je IZGLEDALA u prvoj sezoni "Zadruge" (FOTO)

ŠMINKERKA IZ NIŠA OTIŠLA U AMERIČKI RIJALITI DA SE UDA: Smuvala poznatog pevača, a njena bajka se brzo pretvorila u PAKAO zbog ovog TRAČA

ŠMINKERKA IZ NIŠA OTIŠLA U AMERIČKI RIJALITI DA SE UDA: Smuvala poznatog pevača, a njena bajka se brzo pretvorila u PAKAO zbog ovog TRAČA

Priprema:

U očišćene paprike staviti po kašičicu soli i ređati ih u pleh.

Paprike staviti u zagrejanu rernu, al ne da se ispeku već samo dok "ne padnu", oko 10 minuta. Ostaviti ih malo da se ohlade.

U činiju staviti iseckan beli luk i preliti ga uljem i sirćetom po ukusu, pa promešati.

paprika / Izvor: Foto: Shutterstock

Paprike ređati u teglu ili plastičnu posudu, ukoliko ćete ih pojesti u narednih par dana, i preliti mešavinu sa belim lukom preko paprika, i tako ponavljati dok ne ostanete bez sastojaka.

Pritisnite paprike i ostavite ih da malo odstoje, ali nemojte da ih poklapate.

Kada puste vodu samo je iscedite i zatvorite posudu.

 

Piše:
Srbija Danas
05.10.2022. 14:31
Pogledajte više