Francuska kuhinja je sama po sebi specifična i kada pričamo o svim kuhinjama sveta ona je na vrhu u kategoriji najomiljenijih. Njihovi kuvari imaju poseban način pripreme krompir pirea. I kažu da su oni jedini u pravu.
GRMELO JE U SAMARI! Pogledajte kako su Orlovi pevali himnu Bože pravde (VIDEO)
Da bismo dobili savršen pire, koji se ne stegne i ne učvrsne nakon nekoliko minuta, potrebno je da očišćen i opran krompir kuvamo u šerpi u kojoj smo prethodno rastopili puter.
LJUBAV PREMA KUVANJU: Ukoliko ste gurman, evo nekoliko saveta iz ITALIJANSKE KUHINJE!
NEĆETE VEROVATI: Evo gde treba držati SOK da bi bio ZDRAVIJI
Takođe, preporuka francuskih kuvara je da krompir kuvate ne u vodi, već u pavlaci za kuvanje. Tako će krajni ishod biti kremastiji i penastiji pire, punijeg ukusa.
Potrebno je:
ZDRAVA I ZADOVOLJNA: Evo koje namirnice bude osećaj sreće i zadovoljstva na prvi zalogaj!
Priprema:
U šerpu nalijte pavlaku za kuvanje, a potom dodajte očišćeni, oprani i iseckani krompir, 3 kašičice maslinovog ulja, 3 kašičice putera, so i začine po želji. Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta. Procedite krompire, ali sačuvajte tečnost u kojoj se krompir kuvao. Zatim, ispasirajte krompir i prelijte sa nekoliko kapi te tečnosti, da ne bude mnogo redak.
Probajte ovo kulinarsko umeće na poseban način i uverite se sami u čaroliju ukusa.
Prijatno!
ČETIRI BADEMA DNEVNO OPORAVLJAJU ORGANIZAM: Čuvaju srce, skidaju kilograme, peglaju bore!