Uskrs se bliži i uskoro će u svakoj kući domaćice da kuvaju jaja. Kada dođu praznici želimo da sve bude savršeno, pa neke žene i preteraju sa brojem skuvanih jaja, misleći da to neće biti dovoljno. Ova jaja se zadrže na stolu i do sedam danas nakon kuvanja.
Kako biste se osigurali i skuvali jaja propisno, tako da ne brinete o eventualnim problemima sa salmonelom, evo kako da propisno skuvate jaja. k
Stavite jaja u šerpu dovoljno veliku da možete da ih poređate u jednom sloju. Prekrijte ih hladnom vodom i pustite da ona dobro proključa.
Kuvajte jaja jedan minut i onda ih sklonite sa ringle. Kada se voda dovoljno ohladi da možete da uzmete jaje rukom (oko 20 minuta), ona će biti savršeno skuvana.
Na ovaj način, jaja se neće prekuvati na temperaturi ključale vode (100 stepeni Celzijusa) jer ćete jaja skloniti na vreme. Tako temperatura njihove unutrašnjosti neće biti viša od 70 stepeni Celzijusa, što je ujedno i temperatura na kojoj se ubija salmonela ili bilo koja druga bakterija.