CRNAC BEZ JAJA SA BANANOM: Super jednostavan i brz kolač koji nema konkurenciju! (RECEPT)
22.10.2020.11:46
Piše:
Srbija Danas/Recepti.com
Pravac u kuhinju!
Ovaj kolač, na prvi pogled pomalo neobičnog imena, dobro je poznat domaćicama. Postoji mnoštvo recepata za njega, ali definitivno najlepši ukus dobija kada se dodaju banane.
Ovaj kolač je neverovatno sočan, ukusan, čokoladan. Hednom rečju - fantastičan! Vrlo lako se pravi, sigurno će uspeti i početnicima u kulinarstvu. Zato, pogledajte recept i pravac u kuhinju!
150 g crne čokolade za kuvanje 10 kašika mleka 7 kašika ulja 50 g maslaca 1 kašika ruma
1. Pleh, veličine 30x25cm, dobro podmazati uljem i,obilno, posuti brašnom. Blagim udaranjem ruku, po plehu, brašno ravnomerno rasporediti, a višak brašna istresti. Merna jedinica, za sve sastojke, je čaša od 200 ml.
2. Rernu uključiti da se zagreje na 160 stepeni. U dublju posudu staviti jogurt, mleko i ulje. Žicom za mućenje sjediniti. Dodati šećer i, viljuškom, izgnječene banane. Umutiti. U posebnoj posudi pomešati griz, sodu bikarbonu, kakao i kafu. Dobijenu mešavinu ubaciti u tečne sastojke, dodati rum i, dobro, žicom sjediniti.
3. Dobijenu smesu, ravnomerno, sipati u, pripremljeni, pleh. Staviti da se peče, u prethodno, zagrejanu rernu.
4. Dok se kolač peče spremiti glazuru. U, manju, šerpicu staviti izlomljenu čokoladu, ulje, iseckani maslac i mleko. Na tihoj vatri mešati, da se svi sastojci rastope i, dobro, sjedine. Skloniti sa vatre, pa dodati rum, i promešati.
5. Pečeni kolač (probati čačkalicom da li je pečen) izvaditi iz rerne i preliti, toplom, glazurom. Protresti pleh, da se glazura, ravnomerno, razlije, po celom plehu. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohkadi, pa kolač smestiti u frižider, ili na neko hladno mesto.
6. Kada se glazura stegne, kolač iseći na, veće, kocke i poslužiti.