SAVRŠENI LETNJI DETOKS od TRI dana: Skinućete 3 kilograma i osloboditi se nadutosti, a ČISTI OD TOKSINA

17.05.2023. 19:59
Piše:
Srbija Danas
detoks / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Uradi Sama- Ideje za kreativce
Vreme je za mršavljenje, leto stiže za tri nedelje!

Detoks napici, za mršavljenje ili čišćenje organizma, prave se od lekovitog bilja, voća i povrća bogatog antioksidansima, koji ispiraju toksine, čiste creva i podstiču metabolizam. Oni, zauzvrat, pomažu i da se izgubi neki kilogram. 

Dugoročni efekti detoks napitaka za gubljenje kilograma nisu naučno dokazani, ali stručnjaci ističu da jeste bezbedno je piti pića za čišćenje organizma zajedno sa uravnoteženom ishranom, s obzirom na to da su napravljena od prirodnih sastojaka.

Sok od krastavca i limuna

Krastavac voda / Izvor: Profimedia

Za ovaj napitak potreban je svež salatni krastavac i nekoliko svežih limuna. Oljuštite krastavac i u sokovniku napravite 750 ml soka od krastavca. Iscedite nekoliko limuna kako biste dobili 250 ml limunovog soka. Oba soka pomešajte i stavite i staklenu flašu ili bokal. Ovaj sok najbolje je piti na prazan želudac ili 20 minuta pre jela.

Ukoliko niste navikli da pijete sokove, ovaj tretman čišćenja organizma počnite da primenjujete uz jednu čašu napitja na dan. Nutricionisti podsećaju da sokovi od voća i povća mogu da se mešaju sa jogurtom ili surutkom, a svaki sok može da se pretvori u supernapitak ako mu se doda kašika ulja od  semenki lana bogatog omega-3 masnim kiselinama.

Napitak od meda, limuna i đumbira

Za ovaj napitak za čišćenje organizma od viška masti i unetog šećera potrebno je:

  • 1/2 limuna
  • kašika meda
  • 1 cm korena đumbira
  • čaša tople vode.

Zagrejte čašu vode, ali nemojte da je kuvate. Znječite, ispasirajte koren očišćenog đumbira.

Dodajte limunov sok, zdrobljeni đumbir i med u čašu tople vode. Napitak popijte dok je još topao, najbolje ujutru, pre jela. Ispijanje ove mešavine ujutru olakšava čišćenje organizma, a  možete se osećati manje naduveno i aktivnije tokom dana. Ovo piće takođe pomaže u jačanju metabolizma tela. Med takođe može da pomogne u suzbijanju apetita i da pomogne u gubitku težine.

Sok od cvekle i nane

Za ovaj aromatični, osvežavajući napitak koji dobro čisti organizam, potrebno je:
jedna cvekla srednje veličine
šaka listova nane
prstohvat soli.

 

Piše:
Srbija Danas
17.05.2023. 19:59
Pogledajte više