JEDNOSTAVAN TRIK: Kako da ti palačinke ne ispadnu ŽILAVE?

18.09.2017. 09:10
Piše:
Srbija Danas
Palačinke / Izvor: Profimedia
Tajna je u pripremi jaja...

Palačinke su najlakša poslastica za pripremu, ali se mnogim domaćicama dogodi da ispadnu žilave.

NEĆEŠ ODOLETI: Čokoladni kolač koji će te ostaviti BEZ DAHA!

Iako u većini recepata piše da jaja treba stavljati cela, zapravo je bolje odvojiti žumanca od belanaca kako bi bile mekše palačinke.

palačinke / Izvor: Profimedia

Napravite smesu za palačinke kao i obično, samo sa sitnom izmenom - belanca odvojite od žumanaca i ostavite ih na stranu, a žumanca umutite u smesu. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekše tučeni sneg (ni mekan, ni čvrst) i dodajte ga smesi. Sneg zatim vrlo nežno umešajte u smesu, najbolje ručnom mutilicom. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću.

Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće biti žilave.

 

Piše:
Srbija Danas
18.09.2017. 09:10
Pogledajte više