JESENJI DEZERT: Napravi ukusne palačinke sa jabukama

01.10.2017. 14:42
Piše:
Srbija Danas
palačinke / Izvor: Profimedia
Prste da poližeš.

Umesto da voće bude prilog uz palačinke, učinite ga glavnim sastojkom. Ukus cimeta i jabuka u kombinaciji sa testom ulepšaće vam dan.

PREDLOG ZA DORUČAK: Napravi ukusne, lisnate pogačice sa sirom - bolje nego iz pekare! (VIDEO)

Pripremi četiri veće jabuke i iseci ih na kolutove debele otprilike centimetar.

Sredinu izdubi uz pomoć malih okruglih kalupa za keksiće ili se posluži nožem. Testo pripremi prema receptu u nastavku i umočite svaki kolut. Položite jabuke na zagrejani pleh i pecite otprilike dva minuta sa svake strane.

Pomešajte 100 g šećera sa kašičicom cimeta i pospite jabuke odmah nakon pečenja. Možete ih poslužiti uz javorov sirup ili karamel sos, ali odlične su i bez preliva.

Sastojci: 200 g brašna, 1 paketić praška za pecivo, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 250 ml mleka, 1 jaje, 3 kašičice otopljenog putera

Priprema:  U posudi najpre pomešaj brašno, prašak za pecivo, so i šećer. U sredini napravi rupu pa dodaj mleko, jaje i otopljeni puter. Mešaj dok ne dobiješ gustu smesu. Ako je potrebno, dodaj još mleka ili brašna. Kockicom putera premaži zagrejan tiganj pa na njemu peci manje i deblje palačinke.

Pecite dok ne poprime zlatnu boju sa svake strane, minut dva.

Prijatno!

 

Piše:
Srbija Danas
01.10.2017. 14:42
Pogledajte više