"TI SI ONO ŠTO JEDEŠ!" Sin je slučajno pronašao GNUSNE FOTOGRAFIJE SVOG OCA, a onda nestao! Sada je njegov otac osuđen za stravičan zločin

20.07.2021. 18:50
Piše:
Srbija Danas
zločin / Izvor: Foto: Twitter printscreen/FikoR87
Jezivo!

Otac iz Kolorada proglašen je krivim za ubistvo sina, do kojeg je došlo nakon što je dečak pronašao njegove fotografije u crvenom grudnjaku kako jede izmet iz pelene.

Mark Redvajn (59) proglašen je krivim u petak za ubistvo i zlostavljanje deteta koje je dovelo do smrti njegovog sina Dilana 2012. Porota je glasala jednoglasno, a Redvajnu preti 48 godina zatvora. Saslušanje uoči izricanja kazne zakazano je za 8. oktobar.

STOMAK TI JE NADUT, A NISI SE PREJELA? Evo šta je u pitanju, OVO moraš ODMAH da uradiš!

STOMAK TI JE NADUT, A NISI SE PREJELA? Evo šta je u pitanju, OVO moraš ODMAH da uradiš!

DIJETA Milice Pavlović za BRZO MRŠAVLJENJE: U kratkom roku je SMRŠALA 10 kg i dovela telo do SAVRŠENSTVA

DIJETA Milice Pavlović za BRZO MRŠAVLJENJE: U kratkom roku je SMRŠALA 10 kg i dovela telo do SAVRŠENSTVA

Sanja Marinković diktira TRENDOVE! Voditeljkini KUPAĆI KOSTIMI, kao i FIGURA ostavljaju BEZ DAHA (FOTO)

Sanja Marinković diktira TRENDOVE! Voditeljkini KUPAĆI KOSTIMI, kao i FIGURA ostavljaju BEZ DAHA (FOTO)

Dečakov otac nije pokazao nikakvu vidljivu emociju dok je slušao presudu, ali je nakon toga delovao nervozno, preneo je "Dejli mejl". Dilan je nestao u novembru 2012, a deo njegovih ostatak pronađen je nekoliko kilometara od očeve kuće sledeće godine. Lobanju dečaka pronašli su šetači 2015, a Redvajn je optužen zbog njegovog nestanka 2017.

Tužioci su rekli da je Redvajn ubio Dilana u nastupu besa, nakon svađe zbog fotografija na kojima otac nosi žensko rublje i jede izmet sa pelene. Dilanov stariji brat Kori svedočio je u junu da je dečak pronašao fotografije godinu dana pre nego što je nestao.

Redvajnovi sinovi su slučajno pronašli slike na njegovom kompjuteru tokom putovanja 2011. i gledali ih u zaključanom toaletu dok je otac spavao. Kori je snimio te fotografije na svoj telefon. On je tokom ispitivanja na sudu rekao da je kopije kompromitujućih slika poslao svom ocu u avgustu 2012, dok su Dilan i Mark bili zajedno na putu.

Dilan je znao za fotografije i nije povređen tada, uprkos raspravi putem poruka između Korija i oca. Kori je nazvao oca "kukavicom koja jede go*na" i poručio mu: "Ti si ono što jedeš". Mark je Korija nazvao lopovom zbog uzimanja fotografija i rekao da on "pokušava da ga povredi poput njegove majke", sa kojom je tada bio u sudskom sporu oko starateljstva nad decom.

Kori je rekao da je slučajno nalaženje fotografija pokvarilo sliku o ocu kod Dilana.

- Izgubio je razloge tog dana da se ugleda na Marka - rekao je Kori, dodajući da je njegov brat želeo da iskoristi fotografije kad se posvađao sa ocem godinu dana kasnije.

- Hej pošalji mi one slike tate sa kakom jer mi je održao govor o tome kako ste vi momci loš primer a ja želim da mu pokažem ko je on zaista - rekao je Dilan bratu u poruci iz avgusta 2012.

Redvajn je rekao istražiteljima da je ostavio Dilana samog da obavi kućne poslove i da je dečak nestao kad se vratio. Tada se smatralo da fotografije nisu povezane sa smrću dečaka i da je Dilan pobegao i da ga je verovatno ubila divlja životinja. Forenzičari su rekli da je pretrpeo prelom lobanje iznad levog oka, a dve oznake na lobanji verovatno su uzrokovane nožem ili oštrom alatkom u vreme smrti.

Odbrana Marka Redvajna je navodila da je lobanja bila podložna uticaju okoline tri godine pre nego što je pronađena. Advokat Džastin Bogan nazvao je istragu "aljkavom" zbog uništenja dokaza. Naime, jedan stručnjak je slomio deo Dilanove lobanje tokom ispitivanja i naučnika koji je otkrio na sudu da su im tužioci dali policijski izveštaj pre svedočanstva.

Tužilac Fred Džonson je rekao da su istražitelji pronašli male tragove Dilanove krvi u dnevnoj sobi porodične kuće i da su uz pomoć psa otkrili ljudske ostatke u pozadini Redvajnovog kamiona i na njegovoj odeći.

Slučaj je privukao pažnju javnosti kad su Redvajn i Dilanova majka Elejn Hol izneli međusobne optužbe u emisiji "Dr Fil" 2013. Elejn je rekla da je odmah krenula u potragu za Dilanom kad je čula da je nestao. Takođe je rekla da nije znala da se Dilan suočio sa ocem oko fotografija. Ali, odmah je posumnjala da njen bivši muž ne govori istinu o Dilanovom nestanku.

- On ne bi prosto otišao. Pozvao bi me. Sumnjam u tebe. Kako je mogao samo nestati? - upitala je Redvajna u poruci.

Bogan je ukazao da je njen iskaz bio zagađen razvodom i bitkom oko starateljstva i da je pojava Elejn na televiziji okrenula mišljenje javnosti protiv Redvajna i takođe uticala na policijsku istragu.

Redvajn je uhapšen u Belingemu u Vašingtonu nakon podizanja optužnice 2017.

Piše:
Srbija Danas
20.07.2021. 18:50
Pogledajte više