KINESKI SAVETI ZA DEZINFEKCIJU KUĆE I ČIŠĆENJE! Nadležne institucije izdale jasna uputstva!
Sastojci:
Četiri pileća filea;
So i biber po ukusu;
Kašika začinskog bilja (ruzmarin, peršun...);
Dve kašike maslinovog ulja;
60 mililitara jabukovog sirćeta;
55 grama hladnog putera (iseći na kockice);
Kašika vode (po potrebi).
Priprema:
Pospite piletinu solju i biberom.
U dubljem tiganju zagrejte ulje na vatri srednje jačine, dok ne počne da ključa. Zatim u to stavite meso, pospite začinskim biljem, i ostavite da se prži oko 5-6 minuta, pa je okrenite na drugu stranu i ostavite oko pet minuta da se krčka.
Zatim u tiganj dodajte jabukovo sirće i puter, pa blago protresite tiganj da se puter rastopi, i ostavite da se sve zajedno krčka još 2-3 minuta. Ukoliko je sos previše gust, dodajte kašiku-dve vode.