Ovakve OBRVE su možda u TRENDU, ali GOVORE više od onog što biste želeli da drugi o vama znaju

08.06.2018. 08:42
Piše:
Srbija Danas
Obrve / Izvor: Profimedia
Želja za različitošću.

Guste obrve možda jesu u trendu, ali one govere i više o toga. Sudeći prema novom istraživanju, održavanje upravo takvih obrva je osobina narcisoidnih ličnosti.

NEMCI PIŠU: Ovo bi TREBALO da bude startna postava Krstajića za Kostariku! (FOTO)

Tačnije, naučnici sa Univerziteta u Torontu smatraju da su ovakve obrve sinonim za velike narcise, vrstu narcisoidnih ličnosti čija je karakteristika nerealan osećaj superiornosti.

Da li treba da se oslanjamo na INTUICIJU ili RACIONALNO razmišljanje?

Za potrebe ovog istraživanja, Miranda Đakomine i Nikolas Rul sa Univerziteta u Torontu fotografisali su portrete učesnika koji su se na testovima pokazali kao narcisoidne ličnosti, i to upravo kao tip grandioznih narcisa.

Ogledalo / Izvor: Profimedia

Zatim su fotografije izrezali tako da se vide obrve, i podelili ih nezavisnim osobama koje su ocenijvale debljinu, gustinu, ženstvenost obrva. Nakon toga su ocene obrva uporedili sa osobama koje sebe smatraju narcisoidnim ličnostima i utvrdili da te osobe najčešće imaju guste i pune obrve.

FAVORIT LETA: Trendseterke su poludele za OVOM suknjom! (FOTO)

Autori studije kažu da je možda razlog za to želja narcisa da budu estetski drugačiji, prepoznatljivi. Inače, potreba da im se lice razlikuje od drugih i želja da ih drugi zapamte i da im se dopadnu, dolaze iz preterano pozitivnog mišljenja koje narcisi imaju o sebi.

 

Piše:
Srbija Danas
08.06.2018. 08:42
Pogledajte više