Ove činjenice o GRUDIMA svi treba da znaju, a OVO sve žene MORAJU da urade BAR JEDNOM MESEČNO

05.02.2021. 10:03
Piše:
Promo
Devojka / Izvor: Shutterstock
Zahvaljujući donatorskim jajnim ćelijama i vantelesnoj oplodnji, dojke 45+ sposobne su za dojenje, mogu imati mastitis, a dosta njih ima i implante. Ove promene kao da su se desile preko noći

Često sam pisala o dojkama iz razičitih uglova. Razvoj grudi u pubertetu, dojenje, upale dojki od dojenja, mastitisi, implanti, tumori, starenje dojki… Sada, kad bi trebalo napisati nešto iz ugla 45+, shvatam kakve su se istorijske promene desile.

Do pre petnaestak godina bila bi to vrlo jasna tema. Starenje dojki, da li nositi grudnjak, kontrola i prevencija tumora dojki… Danas to više nije tako.

Zahvaljujući donatorskim jajnim ćelijama i vantelesnoj oplodnji, dojke 45+ sposobne su za dojenje, mogu imati mastitis, a dosta njih ima i implante.

Ove promene kao da su se desile preko noći. Kada su počele vantelesne oplodnje donatorskim ćelijama, nismo puno razmišljali o dojenju i kako će se dojka koja je već u procesu starenja prilagoditi tom zadatku.

Naravno, priroda je ponovo pokazala svoje savršenstvo. Žene koje su bile u potpunoj menopauzi i koje su zatrudnele uz donatorsku ćeliju, potpuno su bile spremne za dojenje. Hormoni trudnoće obnovili su tkivo dojke i potpuno je osposobile za dojenje.

Ostatak teksta pročitajte na tosamja.media.

Piše:
Promo
05.02.2021. 10:03
Pogledajte više