Uz OVAJ TAJNI SASTOJAK pečeni krompir uvek ispadne hrskav i ukusan!
24.11.2020.22:46
Piše:
Srbija Danas
Ne bi vam palo na pamet da dodate ovo.
Nutricionista, Laura Ford, iz Melbourna na društvenim mrežama podelila je svoj trik kako napraviti hrskav i ukusan pečeni krompir uz pomoć jednog neobičnog sastojka - meda, prenosi Daily Mail.
- Ovaj pečeni krompir izazvaće vam pravu zavisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog sa hrskavim krajevima. Jednostavno nećete moći da ga se zasitite - napisala je Laura u svojoj objavi.
Obratite pažnju: Ove SOBNE BILJKE mogu biti SMRTONOSNE za vaše ljubimce!
Sastojci:
2 kg crvenog krompira
2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
50 g maslaca
Vegeta
Sol
Biber
2 kašike meda
Priprema:
Krompir kuvajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov. Dok se krompir kuva, zagrejte pećnicu na 200 stepeni. Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite u rernu na 2 minuta dok se maslac ne otopi.
Dodajte oceđeni krumpir i pomešajte ga sa uljem. Začinite vegetom, solju i biberom. Pazite da se krompir ravnomerno rasporedi i da se ne preklapa.
Pecite 30 minuta, a zatim promešajte i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav. Prelijte med preko krompira dok je vruć i ukrasite svežom majčinom dušicom.