Ništa ne može pobediti ukus domaće kuvane supe, a posebno ako je recept za tu istu supu pregledalo više od milion ljudi, a iako je objavljen pre 4 godine, ne prestaje biti popularna.
Jasno je da je popularna, ali šta kažu kritike? Od oko 80 komentara na stranici, niko nije dao manju ocenu od 4.5, što je prilično dobro.
Koristite komade pileta sa kostima i kožom i popržite na ulju u posudi u kojoj ćete kuvati supu. Ono što ostane će biti dobar temelj za supu. Kožu sklonite sa piletine pre nego što nastavite kuvati. Osim piletine, tu su i drugi sastojci koji je čine tako ukusnom.
Potrebni sastojci:
Priprema:
Piletinu osušite, posolite i popaprite pa u posudu za kuvanje dodate malo ulja i zagrejte ga.
Dodajte piletinu tako da je koža okrenuta prema dole i pržite 3 minuta. Izvadite pile, skinite mu kožu i uzmite 2 kašičice umaka koji je ostao, ostalo bacite.
Umaku dodajte naseckan luk i pržite nekoliko minuta. Dodajte beli luk i propržite. Dodajte temeljac (ili vodu ako ga nemate), dobro pomešate i pustite da voda proključa.
Vratite piletinu, dodajte celer, šargarepu, lovor i sve ostale začine i kuvajte još najmanje 30 minuta.
Sklonite piletinu iz supe, dodajte testeninu i skuvate je.
Skinite meso s kostiju i vratite piletinu u supu.
Dodajte peršin i limunov sok. Ako je potrebno, dodajte još soli.