Evo zašto više od milion ljudi obožava recept za ovu PILEĆU SUPU

19.12.2020. 20:49
Piše:
Srbija Danas
supa / Izvor: Profimedia
Probajte već danas!

Ništa ne može pobediti ukus domaće kuvane supe, a posebno ako je recept za tu istu supu pregledalo više od milion ljudi, a iako je objavljen pre 4 godine, ne prestaje biti popularna.

Jasno je da je popularna, ali šta kažu kritike? Od oko 80 komentara na stranici, niko nije dao manju ocenu od 4.5, što je prilično dobro.

Kuvanje / Izvor: Profimedia/ilustracija

Koristite komade pileta sa kostima i kožom i popržite na ulju u posudi u kojoj ćete kuvati supu. Ono što ostane će biti dobar temelj za supu. Kožu sklonite sa piletine pre nego što nastavite kuvati. Osim piletine, tu su i drugi sastojci koji je čine tako ukusnom.

Potrebni sastojci:

  • 450 g piletine (komadi sa kostima)
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice bibera
  • 1 kašičica ulja
  • 1 crni luk
  • 1 beli luk
  • 10 šoljica pilećeg temeljca
  • 4 stabljike celera
  • 4 male šargarepe
  • 2 lista lovora
  • 1 kašičica svežeg timijana
  • Testenina - količina po želji
  • 1 kašičica limunova soka
  • Malo svežeg peršina
NAMIRNICE sa ovog spiska vam CRPE ENERGIJU - Pripazite na unos

NAMIRNICE sa ovog spiska vam CRPE ENERGIJU - Pripazite na unos

USKORO STIŽE JOŠ JEDNA DEVOJČICA: Trudna Hurem pokazala novogodišnju dekoraciju svog doma

USKORO STIŽE JOŠ JEDNA DEVOJČICA: Trudna Hurem pokazala novogodišnju dekoraciju svog doma

Evo koje NAMIRNICE SU OPASNE posle isteka roka trajanja - budite OPREZNI

Evo koje NAMIRNICE SU OPASNE posle isteka roka trajanja - budite OPREZNI

Priprema:

Piletinu osušite, posolite i popaprite pa u posudu za kuvanje dodate malo ulja i zagrejte ga.

Dodajte piletinu tako da je koža okrenuta prema dole i pržite 3 minuta. Izvadite pile, skinite mu kožu i uzmite 2 kašičice umaka koji je ostao, ostalo bacite.

Umaku dodajte naseckan luk i pržite nekoliko minuta. Dodajte beli luk i propržite. Dodajte temeljac (ili vodu ako ga nemate), dobro pomešate i pustite da voda proključa.

Vratite piletinu, dodajte celer, šargarepu, lovor i sve ostale začine i kuvajte još najmanje 30 minuta.

Sklonite piletinu iz supe, dodajte testeninu i skuvate je.

Skinite meso s kostiju i vratite piletinu u supu.

Dodajte peršin i limunov sok. Ako je potrebno, dodajte još soli.

kuvanje / Izvor: Profimedia
Piše:
Srbija Danas
19.12.2020. 20:49
Pogledajte više