POSLASTIČARI SA DVORA OTKRILI: Recept za omiljeni praznični kolač kraljevske porodice

05.01.2020. 12:48
Piše:
Srbija Danas
Megan i Kejt / Izvor: Profimedia
Probajte i vi!

Poslastičari sa kraljevskog dvora su objavili video snimak na zvaničnom instagram profilu u kojem otkrivaju recept za ovaj slatkiš. Slatki zalogaji u kojima članova porodice najviše uživaju su keksici sa cimetom.

KAFA JE VOĆE: Ovo su ČINJENICE o omiljenom napitku koje do sada niste čuli!

KAFA JE VOĆE: Ovo su ČINJENICE o omiljenom napitku koje do sada niste čuli!

Ako pogledate ovaj video oduševićete se šta će vam se desiti sa mozgom

Ako pogledate ovaj video oduševićete se šta će vam se desiti sa mozgom

Jednostavno i brzo, idelano za praznične dane! Ovakve medenjake niste probali do sad! (RECEPT)

Jednostavno i brzo, idelano za praznične dane! Ovakve medenjake niste probali do sad! (RECEPT)

Sastojci:
  • 360 g šećera u prahu
  • 85 grama belanaca
  • 20 g limunovog soka
  • 300 g mlevenih badema
  • 115 g kandiranog voća
  • 1/2 iseckanog limuna
  • 12 g mlevenog cimeta
  • 1/4 kašićice mlevenog karanfilić
Priprema:

Izmešajte šećer, belanca i limunov sok. Trećinu smese izvadite sa strane za poslednji korak, premazivanje keksića. Dodajte ostatak sastojaka, pa rukama zamesite testo, a potom ga razvucite na debljinu od oko 1 cm.

Smesu stavite u frižider na minimum sat vremena, a onda ga oblikujte u keksiće kalupima po izboru.

Ispratite potpuno recept kraljevske porodice i napravite oblik zvezdica ili izaberite sami onaj koji vam se najviše dopada.

Pecite 15 minuta na temperaturi od 160 stepeni, pa ostavite ih pola sata da se ohlade.

OTREZNI SE u sekundi i izbegni posledice pijanstva

OTREZNI SE u sekundi i izbegni posledice pijanstva

ZA SVE GURMANE: Ovo je ORIGINALNI recept za LAZANJE iz Bolonje, ovako to rade U ITALIJI!

ZA SVE GURMANE: Ovo je ORIGINALNI recept za LAZANJE iz Bolonje, ovako to rade U ITALIJI!

TEST LIČNOSTI: Odgovorite na ova Frojdova PITANJA i saznaćete mnogo toga O SEBI!

TEST LIČNOSTI: Odgovorite na ova Frojdova PITANJA i saznaćete mnogo toga O SEBI!

Jela bez bibera su nezamisliva: Ovu grešku najčešće pravimo prilikom njegove upotrebe

Jela bez bibera su nezamisliva: Ovu grešku najčešće pravimo prilikom njegove upotrebe

TRADICIJA KOJA SE NE PRESKAČE! Za praznike ovo obavezno mora biti deo trpeze!

TRADICIJA KOJA SE NE PRESKAČE! Za praznike ovo obavezno mora biti deo trpeze!

Piše:
Srbija Danas
05.01.2020. 12:48
Pogledajte više