POSTANITE PRAVI MAJSTOR U KUHINJI: Uz ove JEDNOSTAVNE savete svako jelo će vam biti SAVRŠENO ZAČINJENO!

24.08.2020. 13:07
Piše:
Srbija Danas
Začini / Izvor: Profimedia
Pažljivo kombinujte!

Iako možda niste umetnici u kuhinji možete jednostavno postati pravi majstor. Recept za to je pravilna upotreba začina, a nekoliko saveta vam je potrebno da usvojite ukoliko želite maksimalan učinak.

NAJBOGATIJA PORODICA! Sestre Kardašijan NEMAJU konkurenciju: Ovo još NIKOM nije pošlo za rukom!

NAJBOGATIJA PORODICA! Sestre Kardašijan NEMAJU konkurenciju: Ovo još NIKOM nije pošlo za rukom!

Frižider je prestao da radi, a pun je HRANE? Sačuvajte svežinu namirnica na vrlo JEDNOSTAVAN način

Frižider je prestao da radi, a pun je HRANE? Sačuvajte svežinu namirnica na vrlo JEDNOSTAVAN način

Sladoled pogrešno čuvate u zamrzivaču: Ovaj trik je oduševio mnoge

Sladoled pogrešno čuvate u zamrzivaču: Ovaj trik je oduševio mnoge

Većinu začina najbolje bi bilo dodati na samom početku kuvanja jer će tako imati najveći efekat. Začini koje sasvim sigurno treba da dodate odmah na početku su oni koji su u većim komadima poput bibera, đumbira, karanfilića i slično.

Papriku ne bi trebalo stavljati u jelo čim krenete da kuvate jer bi mogla da izgubi većinu ukusa. Nju je najbolje stavljati postepeno, u nekoliko navrata.

Pred kraj kuvanja pretežno treba da se dodaju zelenasti začini poput peršuna, mente, bosiljka, timjana i slično, njima je za puštanje esencijalnih ulja potrebno samo da se zagriju. Nešto ranije ili odmah na početku možete staviti ružmarin, lovorov list, kadulju i origano jer oni postepeno ispuštaju svoju aromu, a puštanje arome možete pospešiti ukoliko ove začine malo smrvite prstima pre dodavanja.

lekoviti začini / Izvor: Profimedia

U hladna jela poput preliva za salatu, voće i voćne sokove začine treba staviti nekoliko sati pre posluživanja da bi se stajanjem mogli fino uvezati ukusi.

Začine i bilje treba da koristite kako bi poboljšali ukus jela, a ne da ga prekrijete zbog toga treba pažljivo birati kombincije i ne preterivati sa mnogo različitih začina.

Kada je u pitanju količina začina koje treba stavljati teško je odrediti pravilo jer to zavisi od vrste jela. Ukoliko nemate tačan recept najbolje bi bilo da počnete sa jednom četvrtinom supene kašike začina na obrok za četiri osobe, odnosno na otprilike pola kilograma mesa/dve šoljice supe ili umaka. Oštrije začine poput čili paprike i belog luka je potrebno na tu količinu staviti u manjoj razmeri - jednu osminu supene kašike.

Biljke rastu neometano i ne venu: Na dno saksije ubacite ovaj predmet i cveće će vam biti zahvalno!

Biljke rastu neometano i ne venu: Na dno saksije ubacite ovaj predmet i cveće će vam biti zahvalno!

Piše:
Srbija Danas
24.08.2020. 13:07
Pogledajte više